Kotimaa

THL: Uusia koronatartuntoja 294, tunnistamattomia tapauksia ei todennäköisesti ole paljon

Suurin ilmaantuvuusluku on Vaasan sairaanhoitopiirin 326,8 ja pienin Kainuun nolla tartuntatapausta sataatuhatta asukasta kohden.
Lehtikuva / Heikki Saukkomaa
Uusia koronavirustartuntoja on raportoitu lähes 300.

Suomessa on raportoitu 294 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 2 920 tartuntaa, mikä on 1 186 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Silloin raportoitiin 1 734 koronavirustartuntaa.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on THL:n mukaan viimeisten kahden viikon ajalta 49,2 tartuntatapausta sataatuhatta asukasta kohden. Suurin ilmaantuvuusluku on Vaasan sairaanhoitopiirin 326,8 ja pienin on Kainuun nolla tartuntatapausta sataatuhatta asukasta kohden.

Suomessa on todettu yhteensä 13 849 koronavirustartuntaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Taneli Puumalainen kertoi jo aiemmin tänään tiedotustilaisuudessa, että uusia tartuntoja on tänään raportoitu 294.

Lukuun sisältyy tartuntoja viimeisen viikon ajalta. Alueellisesti lukuun sisältyy eniten tartuntoja Vaasan, Keski-Suomen ja pääkaupunkiseudun alueilta.

Koko maan tasolla ilmaantuvuus viimeisten kahden viikon ajalta on 50 tapausta 100 000:ta asukasta kohden.

Positiivisten näytteiden osuus kaikista koronatesteistä on Puumalaisen mukaan kääntynyt hieman laskusuuntaan.

"Tämä kertoo siitä, että testauskapasiteetti on tällä hetkellä tilanteeseen nähden riittävä", Puumalainen kertoo.

Luku kertoo myös, että todennäköisesti suurta määrää tunnistamattomia koronatapauksia ei tällä hetkellä ole, Puumalainen sanoo.

Kaupunginjohtaja: Epidemia on Vantaalla leviämisvaiheessa

Vantaan kaupunki on tällä hetkellä koronavirusepidemian leviämisvaiheessa, kertoi Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen tiedotustilaisuudessa.

Tartuntojen ilmaantuvuusluku kaupungissa on viimeisten 14 vuorokauden ajalta 86,4 tapausta 100 000:ta asukasta kohden.

Vajaan kahden viikon sisällä tauti ei Viljasen mukaan kuitenkaan ole enää kiihtynyt Vantaalla eikä pääkaupunkiseudulla ja kuun alussa päätetyt rajoitustoimet ovat selvästi alkaneet tehota.

Korona ei tällä hetkellä tule ulkomailta, vaan epidemia on selvästi kotoperäinen, Viljanen sanoi.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on elokuun alun jälkeen tehty noin 11 000 koronatestiä, joista positiivisia on ollut 106 eli noin 0,9 prosenttia. Paljon julkisuutta saaneet koronakoirat ovat haistelleet lähes 1 800 matkustajan koronanäytteet, joista positiivisia on ollut 11.

Lue lisää

Maailman terveysjärjestö varoittaa: Holtiton antibioottien käyttö koronaa vastaan lisää bakteerien vastustuskykyä

Jos yötaivaalta ei osaa katsoa tähtiä tai revontulia ja pimeys pelottaa, kannattaa pysyä katuvalojen lähellä

Suomessa 283 uutta koronatartuntaa, kuusi kuolemaa ja yli 170 potilasta sairaalahoidossa

Yhdysvalloissa yli 13 miljoonaa koronatartuntaa – Media: Sairaaloissa itsekin koronapositiiviset hoitajat ja lääkärit joutuvat jatkamaan töissä