Kotimaa

Suomessa raportoitu neljä uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa

Turussa koronavirusepidemia on kiihtymisvaiheessa.
LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto
Ilmaantuvuusluku Suomessa viimeisten kahden viikon ajalta on nyt 50,1.

Suomessa on raportoitu neljä uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Yhteensä kuolemia on raportoitu nyt 355.

Sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi on nyt 65 ihmistä, mikä on kolme enemmän kuin maanantaina. Tehohoidossa on seitsemän ihmistä, mikä on sama määrä kuin maanantaina

Tänään raportoitiin 222 uutta koronavirustartuntaa.

Lue lisää: THL: Suomessa 222 uutta koronavirustartuntaa – kahdessa viikossa todettu 1 261 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana

Turussa koronavirusepidemia on kiihtymisvaiheessa. Kaupungissa on vajaan viikon aikana todettu noin 60 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Turun kaupunki tiedotteessa.

"Koronatilanteen hallitsemiseksi on erittäin tärkeä noudattaa edelleen koronavarotoimia, koska tilanne ei ole toivotunlainen", sanoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi tiedotteessa.

Viime viikolla Turun Katariinan koulussa ja Topeliuksen koulussa todettiin molemmissa yksi koronavirustartunta. Molemmissa kouluissa tartunnalle altistuneet oppilaat sekä heidän perheensä ja koulujen työntekijät ovat saaneet ohjeet karanteenista.

Puolan Gdanskista ja Pohjois-Makedonian Skopjesta Turkuun saapuneiden lentojen matkustajia testattiin koronaviruksen varalta viime viikolla. Gdanskin-lennolla Suomeen saapui 50 matkustajaa, heistä 18 testattiin eikä yhdelläkään todettu koronavirustartuntaa. Skopjen-lennolla saapui 77 matkustajaa, heistä testattiin 56. Kahdelta testatuista matkustajista löydettiin koronavirustartunta.

Lue lisää

Vapaavuori: "Tarvitsemme kunnon herätyksen" – pääkaupunkiseudun kirjastot ja liikuntapaikat menossa kiinni ja toinen aste etäopetukseen

Oletko käynyt koronatestissä? – MT:n koronatestikysely kartoittaa lukijoiden testauskokemuksia

Venäjällä jälleen yli 400 koronakuolemaa, Moskova peruu joulun ja uudenvuoden juhlat

Suomessa kaksi uutta koronakuolemaa