Kotimaa

Valtio aikoo pääomittaa lentokenttäyhtiö Finaviaa 350 miljoonalla eurolla

Valtio haluaa varmistaa, että koko Suomessa on koronakriisin jälkeenkin edellytykset hyviin kotimaisiin ja kansainvälisiin lentoyhteyksiin.
Finavian pääomittaminen on tarkoitus tehdä ensi vuoden talousarvion yhteydessä. LEHTIKUVA / Timo Jaakonaho

Valtio valmistelee lentokenttäyhtiö Finavian pääomittamista 350 miljoonalla eurolla.

Talouspoliittiinen ministerivaliokunta on puoltanut, että hallitus hakee eduskunnalta valtuutta pääomittamisen tekemiseksi. Pääomitus on tarkoitus tehdä ensi vuoden talousarvion yhteydessä.

Pääomituksella valtio vastaisi koronakriisiin Finavian tulevaisuuden turvaamiseksi. Finavian lentokenttien kautta on koronapandemian puhkeamisen jälkeen kulkenut noin 90 prosenttia vähemmän matkustajia kuin vuotta aiemmin.

"Valtio pitkäjänteisenä omistajana haluaa kehittää Finavian kilpailukykyä ja siten varmistaa, että koko Suomessa on tulevaisuudessakin edellytykset hyviin kotimaisiin ja kansainvälisiin lentoyhteyksiin", eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) sanoo valtioneuvoston tiedotteessa.

Valtio omistaa Finavian kokonaan.

Valtioneuvoston mukaan Finavian laaja kehitysohjelma on tarkoituksenmukaista viedä loppuun matkustajakadosta huolimatta, sillä investointi luo mahdollisuudet liikenteen kasvulle kriisin jälkeen. Kehitysohjelmaan kuuluvat esimerkiksi Helsinki-Vantaan laajennushanke sekä Lapin lentoasemien kehittäminen.

Lue lisää

Finavia aloittaa yt-neuvottelut, vähennystarve enintään 480 työpaikkaa

Valtio aikoo pääomittaa lentokenttäyhtiö Finaviaa 350 miljoonalla eurolla – yhtiö itse tähtää 200 miljoonan säästöihin

Koronarajoitukset käänsivät lentoliikenteen uuteen laskuun

SK: Valtion kehitysyhtiö Vake palkkasi yli 100 000 eurolla avukseen lobbaustoimiston, jotta se säilyttäisi olemassaolonsa – Ministeri Tuppurainen: "Tämä toiminta ei näytä lainkaan hyvälle"