Kotimaa

Yleisötilaisuuksiin tulee tiukennuksia – Uudellamaalla ja Kanta-Hämeessä rajoitetaan yli 20 hengen yleisötilaisuuksia

Etelä-Karjalassa, Kymenlaaksossa ja Päijät-Hämeessä rajoitukset koskevat yli 50 hengen tilaisuuksia
Petteri Kivimäki
Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt tänään kaksi aluettaan koskevaa päätöstä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoituksista marraskuun aikana. Tämä kuva on Mikkelin Jukurien Liiga-ottelusta syyskuussa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt tänään kaksi aluettaan koskevaa päätöstä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoituksista marraskuun aikana.

Helsingin ja Uudenmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa on noudatettava ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä, joilla ehkäistään koronavirustartuntoja.

Etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla ohjetta on noudatettava yli 50 hengen tilaisuuksissa.

Aluehallintoviraston päätösten taustalla on alueiden epidemiologinen tilannekuva ja arvio tarvittavista toimista, joilla torjutaan koronavirusepidemiaa. Aluehallintovirasto tiedotti asiasta torstaina.

Tällä hetkellä koronavirusepidemia on Helsingin ja Uudenmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla kiihtymisvaiheessa, minkä vuoksi muita Etelä-Suomen sairaanhoitopiirejä tiukemmat rajoitukset ovat tarpeen.

Etelä-Karjalassa, Kymenlaaksossa ja Päijät-Hämeessä tautitilanne on rauhallisempi ja epidemian vaihe perustasolla. Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia rajoittamalla on mahdollista estää epidemiatilanteen paheneminen.

Tilaisuuden järjestäjä vastaa tilaisuuden turvallisista järjestelyistä ja ohjeiden soveltamisesta käytäntöön. Järjestäjän täytyy tarvittaessa rajoittaa tilaisuuteen osallistujien määrää, jotta riittävät turvaetäisyydet voidaan säilyttää. Jos osallistujien turvallisuutta ei voida varmistaa, tilaisuutta ei pidä järjestää.

Aluehallintoviraston toimivalta ei ulotu yksityistilaisuuksiin, kuten perhejuhliin. Alueellisesti voi kuitenkin olla voimassa suosituksia muun muassa yksityistilaisuuksien rajoittamisesta, jotka jokaisen on syytä huomioida.

Lue lisää

Husilla ennakoidaan joulun ajasta hyvinkin vaikeaa – toimitusjohtajan mukaan valmiuslaillekin saattaisi olla tarvetta henkilökunnan riittävyyden varmistamiseksi

Ministeri Kiuru perääkuuluttaa ryhtiliikettä: "Kyllä tässä on suomalaisten osalta kyse siitä, perutaanko pikkujoulut vai joulu"

Ruotsissa 174 uutta koronavainajaa – lääkäri: "Hirvittävä luku"

Kokoontumisrajoitukset laittavat jääkiekon Liigan väkisin tauolle