Kotimaa

Nordea paransi tulostaan – asuntoluottojen volyymit ja markkinaosuudet kasvoivat

Pankin hallitus on päättänyt, ettei se tee päätöstä tilikauden 2019 osingonmaksusta ennen tammikuuta.
Nordean osavuosikatsauksesta selviää, että konsernin tuottojen kasvua vauhditti asiakastoiminnan vilkastuminen. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

Nordean liikevoitto heinä-syyskuussa oli vajaat 1,1 miljardia euroa ja se parani 24 prosenttia verrattuna vuoden takaiseen. Liikevoitto oli ennätyksellisen hyvä useimmilla liiketoiminta-alueilla. Tuotot kasvoivat neljä prosenttia.

Nordean osavuosikatsauksesta selviää, että tuottojen kasvua vauhditti asiakastoiminnan vilkastuminen.

"Oman arviomme mukaan kasvumme on markkinoita nopeampaa useilla osa-alueilla, sanoo konsernijohtaja Frank Vang-Jensen tiedotteessa.

Asuntoluottojen volyymit ja markkinaosuudet kasvoivat. Myös luotonanto pienille ja keskisuurille yrityksille lisääntyi. Lisäksi hoidossa oleva varallisuus kasvoi neljä prosenttia ja oli ennätykselliset 326 miljardia euroa.

Nordean hallitus on päättänyt, ettei se tee päätöstä tilikauden 2019 osingonmaksusta ennen tammikuuta. Tilannetta arvioidaan uudelleen viimeisellä neljänneksellä Euroopan keskuspankin mahdollisten uusien suositusten mukaisesti.

Lue lisää

Nordean palveluissa tänään laaja katko

Sampo kevensi Nordea-omistuksistaan viidenneksen, myi yli miljardilla eurolla – Analyytikko: "Pakko kyllä sanoa, että ajankohta on vähän yllättävä"

Eläkeyhtiö Ilmarisen tammi-syyskuun tulos jäi miinukselle sata miljoonaa, mutta sijoitussalkun tuotto nousi plussalle

Tavarataloyhtiö Stockmann teki heinä-syyskuussa selvästi voittoa Lindexin avulla, mutta koko vuoden tulos jää todennäköisesti miinukselle