Kotimaa

Agronomiliitto palkitsi Jyrki Wallinin – monialaista työtä ruokaketjun sekä sen osaamisen eteen

Vuoden vaikuttaja -palkinto menee MTK:n toiminnanjohtajalle, joka on myös toiminut Akavan varapuheenjohtajana ja Agronomiliiton toiminnanjohtajana.
Jarno Mela
MTK:n toiminnanjohtaja Jyrki Wallin on Agronomiliiton vuoden 2020 vaikuttaja. Hän on palkinnon 33. saaja.

Agronomiliitto kiittää Jyrki Wallinia suomalaisen ruuan ja ruuantuotannon puolestapuhujaksi, joka uskoo tekee monialaisesti töitä ruokaketjun menestyksen ja sen alan osaamisen turvaamiseksi.

MTK:n toiminnanjohtajaksi kuluvan vuoden alusta siirtynyt Wallin on entisen työnantajansa Agronomiliiton valinta Vuoden vaikuttajaksi. Tunnustus on myönnetty vuodesta 1988 alkaen.

Wallin uskoo koulutukseen ja tutkimukseen ja katsoo, että suomalaisen ruokaketjun tulevaisuus rakentuu suuresti sen varaan, että profiloidutaan korkean osaamisen ja korkealaatuisten lopputuotteiden viejänä.

"Jyrki Wallinin on tehnyt aktiivisesti yhteistyötä ruokaketjun osaajia ja asiantuntijoita kouluttavien yliopistojen kanssa tuoden tiedekuntiin näkökulmaa siitä, millä tavalla koulutus olisi työelämän tarpeiden kannalta mahdollisimman relevanttia", tiedotteessa perustellaan.

Wallin toimi Agronomiliiton toiminnanjohtajana vuosina 2004–2019 ja työmarkkinakeskusjärjestö Akavan varapuheenjohtajana 2014–2019. Hän toimi myös akavalaisten pienten ja keskisuurten liittojen yhteenliittymän Vakava ry:n puheenjohtajana.

MTK:ssa Wallinin pesti on toinen. Hän työskenteli sen järjestöpäällikkönä ennen vuosiaan Agronomiliitossa.

Opiskelijoiden hyvinvointia Wallin on edistänyt toimimalla muun muassa Latokartanon Ylioppilaskyläsäätiön ja Latokartanon Urheilu- ja kulttuurisäätiön puheenjohtajana.

Jyrki Wallin valmistui maatalous- ja metsätieteiden maisteriksi ja agronomiksi Helsingin yliopistosta vuonna 1992.

Lue lisää

Ruokaketjulla nyt näytön paikka – "Olemmeko ajopuu vai koskivene?" ruokapanelissa kysyttiin

Iskikö koronakriisi ruuantuotantoon ja kuinka kekseliäs ruokasektori on? Katso keskustelu kello 13

Jyrki Wallin marjanpoimijoiden majoituskohusta: Yrittäjän oma etu on tarjota työntekijöille mahdollisimman hyvät oltavat

"Jos museoon laitetaan rahaa 60 miljoonaa ja koko Suomen maatalouden kehittämiseen 70 miljoonaa, niin tuntuuhan siinä epäsuhta olevan"