Kotimaa

Hallinto-oikeus: Hoitokodin tapaamisrajoitukset eivät olleet oikeutettuja

Hallinto-oikeuden mukaan kaupungin antamilla toimintaohjeilla oli puututtu valittajan ja hänen äitinsä yksityiselämän ja perhe-elämän suojaan.
Viena Kytöjoki
Hallinto-oikeuden mukaan kaupungin antamilla toimintaohjeilla oli puututtu valittajan ja hänen äitinsä yksityiselämän ja perhe-elämän suojaan.

Iäkkään äidin tapaamisten rajoittamiseen hoitokodissa viime kesänä koronaviruksen vuoksi ei ollut oikeutta, katsoo Itä-Suomen hallinto-oikeus.

Kyseessä oli tapaus, jossa hoitokodin asukkaiden tapaamisia rajoitettiin kesäkuusta lähtien siten, että omaiset saivat tavata heitä kerran viikossa puolen tunnin ajan kahden metrin turvaetäisyydellä. Lisäksi tapaamisten tuli tapahtua ulkona ja niistä piti ilmoittaa etukäteen.

Hallinto-oikeuden mukaan kaupungin antamilla toimintaohjeilla oli puututtu valittajan ja hänen äitinsä yksityiselämän ja perhe-elämän suojaan. Hallinto-oikeus katsoi, että pandemiatilanteessa hoitokodin asukkaiden luona vierailuun oli mahdollista laatia yleisiä turvallisuutta edistäviä ohjeita, mutta niitä ei olisi pitänyt käyttää yhteydenpidon ja tapaamisten rajoittamiseen.

Lue lisää

Koronatilanne synkkenee Euroopassa, mutta monet maat haluavat mahdollisimman tavallisen joulunodotuksen

THL: Suomessa raportoitu 541 uutta koronavirustartuntaa – rajoituksia tiukennetaan myös Pirkanmaalla

Talleilla kiertää hevosten omaa koronavirusta: "Paljon tulee soittoja kuumeisista hevosista"

Stora Enson Oulun tehtaalla ainakin 80 koronatartuntaa – yhtiön tehdastyömaalla työskentelee 1 800 ulkopuolista henkilöä