Kotimaa

Ravintoloiden rajoitukset jakaantuvat vastaisuudessa alueiden ja ravintolatyyppien perusteella

Epidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevissa maakunnissa asiakaspaikat rajoitetaan nykyiseen tapaan puoleen normaalista pubeissa, baareissa ja yökerhoissa.
Ravintoloita koskevien rajoitusten jatkosta kerrottiin tänään. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Ravintoloiden toimintaan liittyvät koronarajoitukset jakaantuvat vastaisuudessa alueiden ja ravintolatyyppien perusteella, kertoo perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.). Kiurun mukaan rajoituksia kevennetään ilman tarpeetonta viivettä epidemiatilanteen parantuessa.

Valtioneuvosto päätti tänään ravintoloiden toiminnan väliaikaisesta rajoittamisesta helmikuun loppuun saakka. Jatkossa esimerkiksi epidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevissa maakunnissa asiakaspaikat rajoitetaan nykyiseen tapaan puoleen normaalista niissä ravintoloissa, joiden pääasiallisena toimintana on tarjota alkoholijuomia. Tällaisia ovat tyypillisesti pubit, baarit ja yökerhot.

Lue lisää

Lammastilallinen Yläneeltä ihmettelee, miksi Helsingin joulutorit on suljettu mutta ostoskeskuksissa tungeksitaan Black Fridayn tunnelmissa – "Vaikuttaako taustalla amerikkalainen ajatusmalli, money talks?"

Pääkaupunkiseudulle järeitä rajoituksia kolmeksi viikoksi – harrastustoiminta sisätiloissa keskeytetään, yli 10 hengen yleisötilaisuudet kielletään

THL: Suomessa raportoitu yli 600 koronavirustartuntaa

Naapurimaakuntien matkustussuositukset eivät näytä toistaiseksi vaikuttaneen Uudenmaan liikenteeseen