Kotimaa

Altia paransi tulostaan heinä-syyskuussa – tärkeä joulusesonki kärsimässä koronarajoituksista

Varsinkin glögien myynnistä odotetaan edellisvuotta alhaisempaa.
Altia odottaa, että koronapandemialla on huomattavia kielteisiä vaikutuksia neljänteen osavuosineljännekseen. Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Altia paransi tulostaan ja liikevaihtoaan heinä-syyskuussa koronapandemiasta huolimatta. Yhtiön vertailukelpoinen liiketulos nousi 10,3 miljoonaan euroon viime vuoden 6,9 miljoonasta. Liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 2,5 prosenttia.

Toimitusjohtaja Pekka Tennilä sanoo olevansa tyytyväinen osavuoden vahvaan tulokseen, kun sekä liikevaihto että kannattavuus olivat viime vuotta paremmalla tasolla.

"Monopolien volyymit ovat pysyneet korkealla kuluttajien edelleen siirtäessä ostoksiaan matkustaja- ja anniskelumyynnistä monopoleihin", hän kuvailee tiedotteessa.

Tennilän mukaan koronavirustartuntojen määrän lähtiessä jälleen nousuun kolmannen neljänneksen loppupuolella asettivat viranomaiset uusia rajoituksia, joilla oli välitön vaikutus Altiaan.

Koronapandemiaan liittyvillä epävarmuuksilla odotetaan olevan huomattavia kielteisiä vaikutuksia neljänteen ja yrityksen kannalta tärkeimpään osavuosineljännekseen. Kokoontumisrajoitukset vähentävät sosiaalisia tapahtumia ja siten heikentävät joulumyyntiä.

"Varsinkin Skandinaviassa glögien ja akvaviittien myyntivolyymien odotetaan olevan edellisvuotta alhaisemmat", Tennilä arvioi.

Merkittävän negatiivisen vaikutuksen matkustajamyyntiin odotetaan myös jatkuvan.

Neljännen vuosineljänneksen epävarmuuksista huolimatta Altia antaa päivitetyn ohjeistuksen tälle vuodelle. Vertailukelpoisen käyttökatteen odotetaan olevan korkeampi kuin viime vuonna.

Altia ja norjalainen Arcus kertoivat syyskuussa yhdistyvänsä. Yhtiöiden on määrä päättää sulautumisesta ylimääräisissä yhtiökokouksissaan tässä kuussa.

Aiheet altia
Lue lisää

Altian uusi tuotantolinja mahdollistaa ensimmäisen kokonaan kierrätettävän hanapakkauksen

Koskenkorvaa valmistetaan ohrankuorien polttamisesta saatavalla bioenergialla

Altian biovoimalaitos vihittiin käyttöön

Koskenkorvan tehtaan tulevaisuus vaikuttaa koko Etelä-Pohjanmaahan