Kotimaa

Lännen Media: Huoltovarmuuskeskuksen varastoista puuttuu suomalaisia maskeja – syynä uupuvat sertifikaatit

Hengityssuojaintoimituksista lähes kaikilta kotimaisilta tuotteilta uupuu sertifikaatti ja kirurgisten maskien kohdalla neljäsosalta.
Suomessa valmistettavilta maskeilta puuttuu tarvittavia sertifikaatteja. Siksi niitä ei ole voitu toimittaa Huoltovarmuuskeskukselle. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

Suurelta osalta sosiaali- ja terveydenhuollon käyttöön Suomessa valmistettavilta maskeilta puuttuu tarvittavia sertifikaatteja, kertoo Lännen Media. Siksi niitä ei ole voitu toimittaa Huoltovarmuuskeskukselle.

Hengityssuojaintoimituksista lähes kaikilta kotimaisilta tuotteilta uupuu sertifikaatti ja kirurgisten maskien kohdalla neljäsosalta.

"Merkin myöntämiseen oikeutetut testauslaboratoriot ovat ruuhkautuneet pahoin, mikä lienee asian juurisyy", Huoltovarmuuskeskuksen suojavarusteyksikön johtaja Mikko Matikkala kertoo Lännen Medialle.

Kotimaisten maskien toimitusten viivästyminen ei ole silti ongelma, sillä varastoihin on saatu riittävästi maskeja ulkomaisilta toimijoilta.

Huoltovarmuuskeskus arvioi lokakuun lopulla, että suojavarusteita on riittävästi. Arvioon sisältyvät myös maskit. Kirurgisia maskeja on varastossa noin kahdeksan kuukauden tarpeeseen ja hengityssuojaimia yli vuoden.

Lue lisää

TEM teettää arvioinnin Huoltovarmuuskeskuksen toiminnasta – "Ministeriöllä on tapana teettää aika ajoin ulkoisia arvioita osana normaalia ohjausta ja seurantaa"

Huoltovarmuuskeskuksen asiantuntija listaa elintarvikealan yritysten suurimmat tietoturvariskit: Keskiössä kiristäminen ja hakkereiden satunnaishyökkäykset

Juoksija keräsi viikonlopun aikana seitsemän pussillista roskaa – se on Kaisu Paulannolle valitettavasti aika tavanomainen määrä: "Ei ole oikein, että muut hoitavat take away -paikkojen roskat ja haitat"

Konekillerissä terveys edellä