Kotimaa

Suomessa on muuta Eurooppaa parempi koronavirustilanne, tänään raportoidaan 198 uutta tartuntaa

Valtaosa uusista tartunnoista on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella.
Puumalaisen mukaan epidemia on kiihtymisvaiheessa Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Länsi-Pohjan, Pirkanmaan, Vaasan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiireissä sekä Ahvenanmaan maakunnassa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Suomi on onnistunut puolustautumaan koronavirusta vastaan paremmin kuin muut Pohjoismaat ja Euroopan maat, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylilääkäri Taneli Puumalainen viikoittaisessa koronatilannekatsauksessa. Muissa EU-maissa tilanne on huolestuttava, ylilääkäri lisäsi.

Puumalaisen mukaan Suomessa raportoidaan tänään 198 uutta koronavirustartuntaa.

Epidemia on kiihtymisvaiheessa Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Länsi-Pohjan, Pirkanmaan, Vaasan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiireissä sekä Ahvenanmaan maakunnassa.

Muut 14 sairaanhoitopiiriä ovat perustasolla, mutta muutamassa yksittäisessä kunnassa on kuitenkin siirrytty kiihtymisvaiheeseen. Nämä kunnat ovat Pohjois-Savossa Kuopio ja Siilinjärvi, Kymenlaaksossa Kouvola sekä Lapissa Rovaniemi.

Selvästi yli puolet viikoittaisista uusista koronavirustartunnoista on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella, kertoi puolestaan sosiaali- ja terveysministeriön strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki.

Voipio-Pulkin mukaan Hus-alueen tartunnoista noin 40 prosentissa tartunnanlähde oli varmasti tiedossa ja 10–20 prosentissa lähde oli luultavasti tai todennäköisesti tiedossa. Muualla maassa lähde on tiedossa noin 80 prosentissa tartunnoista.

Viime kevääseen verrattuna sairaalahoitoon otetuista potilaista jonkin verran pienempi osa vaatii tehohoitoa, Voipio-Pulkki kertoi.

Lue lisää

Koronahömpötys ei koske minua

Lapsiperheiden palkkatulot supistuneet vähemmän kuin muilla työikäisillä

AstraZenecan ja Oxfordin yliopiston koronarokotteelle haetaan EU:n hyväksyntää, päätös ehkä vielä tässä kuussa

Noin 45 000 ihmistä saanut koronarokotuksen – Modernan rokotetta odotettavissa viitisentuhatta annosta tällä viikolla