Kotimaa

Valvira teki tarkastuksen Vastaamon toimipisteeseen – merkittäviä puutteita ei havaittu

Tarkastus keskittyi potilasturvallisuuden varmistamiseen ja potilastietojärjestelmän valvontaan, tiedotteessa kerrotaan.
Psykoterapiakeskus Vastaamo on ryvettynyt tietomurto- ja kiristystapauksen vuoksi.

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira on tehnyt tarkastuksen tietomurron kohteeksi joutuneen Psykoterapiakeskus Vastaamon Helsingin-toimipisteeseen.

Valvira ei havainnut tarkastuksessa puutteita, jotka edellyttäisivät puuttumista Vastaamon palveluihin tai potilastietojärjestelmän käyttöön. Tarkastus keskittyi potilasturvallisuuden varmistamiseen ja potilastietojärjestelmän valvontaan, tiedotteessa kerrotaan.

Tarkastuksessa todettiin, että Vastaamo on tunnistanut tietomurtoon johtaneet syyt ja ryhtynyt toimiin potilasturvallisuuden varmistamiseksi.

Lue lisää

Hallitus aloitti neuvottelut Vastaamon uhrien auttamisesta ja koronatilanteesta – "Töitä vielä on, ehkä liiankin paljon"

Katso listalta oman kuntasi koronatilanne – väkilukuun suhteutettuna ilmaantuvuus on nyt suurinta Rautalammilla, Alajärvellä, Soinissa, Vantaalla ja Helsingissä

Kiihtymisvaiheen alueilla baarit kiinni yhdeltätoista, leviämisvaiheessa olevien maakuntien ravintoloissa anniskelu päättyy kello 22

Uutissuomalainen: Joensuussa ja Lahdessa kovimmat ilmastotavoitteet