Kotimaa

Keskisuomalainen kuljetusliike kasvoi kolmen miehen firmasta markkinajohtajaksi – ”Kuljetamme vuodessa ison ydinvoimalan verran tuulivoimakapasiteettia ympäri Eurooppaa"

Kuljetusliike Ville Silvasti Oy on erikoistunut tuulivoimalaitoskuljetuksiin, ja saanut tällä kapealla sektorilla hallitsevan markkina-aseman.
Petteri Kivimäki
”Olemme erikoistuneet kapeaan sektoriin, mutta saavuttaneet siinä aika hallitsevan aseman”, palkittu yrittäjä Ville Silvasti raottaa strategiaansa.

Kun Ville Silvasti perusti 2002 nimeään kantavan kuljetusliikkeen Uuraisilla, ei hän osannut aavistaa, mitä tuleman pitää.

”Ostin Alavudelta pienen firman, jossa oli kolme autoa ja kolme miestä töissä. Kuljetimme pääasiassa maanrakennuskoneita ja kivenmurskauslaitoksia eri puolille Suomea”, Silvasti muistelee.

Kuljetusliikkeen toiminta alkoi laajentua teollisuuteen konepaja-asiakkuuksien myötä. Vuonna 2007 yritys teki ensimmäiset tuulivoimalaitoskuljetuksensa.

”Meillä oli kymmenkunta autoa, kun erikoistuimme voimakkaasti tuulivoimaan liittyviin kuljetuksiin”, yrittäjä kertoo.

Tänä päivänä Kuljetusliike Ville Silvasti Oy on Pohjoismaiden suurin raskaiden ja ylimittaisten kuljetusten erikoisosaaja. Yritys toimii Euroopassa ja Venäjällä.

”Tuulivoimalaitosten kuljettamisessa olemme Pohjoismaiden markkinajohtaja. Ostimme kolme vuotta sitten suurimman kilpailijamme Tanskasta, jolloin liikevaihtomme tuplaantui.”

Kuljetusliikkeen terminaalit sijaitsevat Keski-Suomessa Jyväskylässä ja Tanskan Jyllannissa.

Yrityksen kasvutahti on ollut hengästyttävä. Työntekijöitä on nyt 160, kuorma-autoja 80 ja erikoiskuljetusperävaunuja 200.

Kuljetusliikkeellä on tytäryrityksiä Ruotsissa, Norjassa, Puolassa, Saksassa ja Venäjällä Suomen ja Tanskan lisäksi. Tuulivoima-ala muodostaa leijonaosan liikevaihdosta.

”Kuljetamme vuodessa ison ydinvoimalan verran tuulivoimakapasiteettia ympäri Eurooppaa. Tämän mittakaavan yritystoiminnalla alkaa olla yhteiskunnallistakin merkitystä”, Silvasti pohtii.

”Suunnitelmissa on tehdä jatkossa myös tuulivoimahankkeiden raskasnostoja ja asennuksia.”

Kuljetusliike Ville Silvasti Oy palkittiin tänä syksynä Valta­kunnallisella yrittäjäpalkinnolla 2020.

Valtakunnallinen yrittäjä­palkinto on Suomen arvostetuin yrittäjille ja yrityksille myönnettävä tunnustus.

Palkintoraatiin kuuluvat Fennia, Suomen Yrittäjät, Suomalaisen Työn Liitto ja Yksityis­yrittäjäin säätiö.

Lue lisää

Hinaaja Olli jumpsuttaa yhä Saimaalla kilometrin puulauttaa kiskoen – ikiaikaisella uitolla on pörssiyhtiölle yllättäviä etuja

Kuorma-autoja muutetaan nyt sähkökäyttöisiksi – "Ekologisesti ajatellen autot saavat kokonaan uuden elämän"

"Kokeilemalla selviää, toimiiko mahla oluessa vai ei" – erä suomalaista puueliksiiriä porisee jo Hartwallin olutkattiloissa

Korona sulatti puolet keuruulaisen bussifirman liikevaihdosta