Kotimaa

Influenssarokotteet loppumassa koko maassa – rokotuksia joudutaan keskeyttämään monin paikoin

Ylitornion kunta kertoo rokotteiden loppuneen ensimmäistä kertaa rokotusohjelman historian aikana.
LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto
Influenssarokotteiden kerrotaan olevan suuren kysynnän vuoksi loppumassa koko maasta.

Influenssarokotteet ovat loppuneet Ylitornion kunnassa, kertoo kunta. Rokotteista ei ole toistaiseksi tulossa lisätoimituksia. Kunta kertoo rokotteiden loppuneen ensimmäistä kertaa rokotusohjelman historian aikana.

Influenssarokotteet ovat loppumassa myös Helsingin, Tampereen, Oriveden ja Turun kaupungeissa sekä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymässä Eksotessa. Uusia rokotusajanvarauksia ei enää tehdä, mutta jo rokotusajan varanneita ihmisiä rokotetaan niin kauan kuin rokoteannoksia riittää.

"Tilanne on todella harmillinen. Meillä olisi täysi valmius rokottaa sekä siihen tarkoitukseen vuokrattuna hyvät ja turvalliset tilat, mutta Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ei pysty toimittamaan kuntiin lisää rokotteita", sanoo tiedotteessa ylihoitaja Jaana Piispanen Turun avoterveydenhuollosta.

Turussa influenssarokotuksia on tänä vuonna koronavirustilanteen vuoksi annettu Turun messukeskuksessa.

Helsinki ja Turku kertovat tiedotteissaan, että influenssarokotteet ovat suuren kysynnän vuoksi loppumassa koko maasta. Rokotteiden riittämiseksi THL on ohjeistanut kuntia ja sairaanhoitopiirejä antamaan rokotteen ensisijaisesti riskiryhmiin kuuluville ihmisille, kertoo Tampere tiedotteessaan.

Lue lisää

Influenssarokote myyty loppuun sadoissa apteekeissa – rokotetta ei ole myöskään lääketukussa

THL uskoo, että influenssarokotteet riittävät suuresta kysynnästä huolimatta

THL: Influessarokotus on erityisen tärkeä tänä vuonna – riskiryhmien rokotukset ovat alkaneet Suomessa

Influenssarokotteita jaetaan tänä vuonna ajanvarauksella – THL kehottaa ottamaan rokotuksen: "Samanaikainen koronatartunta ja kausi-influenssa on huono yhdistelmä"