Kotimaa

Matkustaja-alus Viking Grace on ajanut karille Maarianhaminan edustalla

Aluksella on Meripelastuskeskuksen mukaan yhteensä 331 matkustajaa ja 98 miehistön jäsentä.
Kuvakaappaus Merivartioston Twitter-tililtä
Merivartiosto julkaisi aluksesta kuvan Twitterissä. "Alus on tukevasti karilla, siinä ei ole vuotoja, eikä ihmishenkiä ole välittömässä vaarassa", Meripelastuskeskuksesta kerrotaan.

Viking Linen matkustaja-alus Viking Grace on ajanut karille Maarianhaminan edustalla. Tieto vahvistetaan STT:lle Meripelastuskeskuksesta.

Alus on tukevasti karilla, siinä ei ole vuotoja, eikä ihmishenkiä ole välittömässä vaarassa, Meripelastuskeskuksesta kerrotaan. Alus on käytännössä ajautunut rantaan.

Aluksella on Meripelastuskeskuksen mukaan yhteensä 331 matkustajaa ja 98 miehistön jäsentä.

Karilleajosta kertoi Suomessa aiemmin Iltalehti. Viking Grace liikennöi iltalaivana reitillä Turku‒Tukholma.

Viking Linen Amorella-alus ajoi karille syyskuussa. Alus ajoi karille 20. syyskuuta Ahvenanmaan saaristossa, minkä jälkeen se siirrettiin korjaustelakalle Naantaliin.

Amorellalla oli onnettomuuden tapahtuessa noin 200 matkustajaa ja 80 miehistön jäsentä. Henkilövahinkoja ei tapahtunut. Laivan kyydissä oli myös 41 rekkaa ja noin 40 henkilöautoa.

Onnettomuustutkintakeskus tutkii Amorellan tapauksen syitä. Åbo Underrättelser kertoi lokakuun lopussa, että Amorella-alus ajautui syyskuussa karille todennäköisin syin teknisen vian takia. Tuolloin Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström kertoi lehdelle, että inhimillisen virheen mahdollisuus voidaan sulkea pois. STT:lle Boijer-Svahnström kertoi, että tieto perustuu Viking Linen omaan arvioon tapahtumista.

"Niillä tiedoilla, mitä meillä tällä hetkellä on, voidaan inhimillinen syy sulkea pois. Syytä emme voi vielä kommentoida, koska meriselitys valmistuu joskus marraskuun loppupuolella", Boijer-Svahnström kommentoi puhelimitse.

Lue lisää

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri suosittelee välttämään matkustamista Uudellemaalle, Suomessa raportoitu 496 uutta koronavirustartuntaa

Euroopan lääkeviraston johtaja: Ensimmäiset koronarokotteet voivat saada hyväksynnän ennen joulua

Pääministeri: "Nyt on syytä tehdä ryhtiliike" – koronatartuntojen määrä on hurjassa kasvussa, jokaisen suomalaisen on syytä välttää kaikkia tarpeettomia kontakteja

Meripuolustusharjoitus Kaisla 20 alkaa tänään