MT Hevoset: Voit lukea MT Hevoset -sisältöjä maksutta 8.2.2021 saakka.
Kotimaa

Ylen Merja Ylä-Anttila Paltan hallituksen puheenjohtajaksi ja EK:n hallitukseen

Palta kertoi jo viime viikolla ehdottavansa Merja Ylä-Anttilaa hallituksensa puheenjohtajaksi.
Vesa Moilanen
"Palveluiden merkitys yhteiskunnalle kasvaa jatkuvasti", sanoo Merja Ylä-Anttila Paltan tiedotteessa.

Palvelualojen työnantajat Paltan syyskokous on valinnut Paltan hallituksen puheenjohtajaksi Ylen toimitusjohtajan Merja Ylä-Anttilan, Palta kertoi tiistaina. Vakiintuneen käytännön mukaisesti Paltan puheenjohtaja edustaa liittoa myös EK:n hallituksessa ja työvaliokunnassa.

Varapuheenjohtajiksi valittiin CHS Groupin hallituksen puheenjohtaja Heikki Halmetoja ja Veikkauksen varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski. Myös Halmetoja edustaa Paltaa EK:n hallituksessa ensi vuonna.

"Palveluiden merkitys yhteiskunnalle kasvaa jatkuvasti. Palvelualat ovat kansainvälisiä, ja ne investoivat ja luovat Suomeen verotuloja. Palveluilla on myös keskeinen rooli yhteiskunnan digitalisoinnin vauhdittajana. Olen hyvin innostunut viemään tätä kehitystä eteenpäin uudessa roolissani Paltan puheenjohtajana", Ylä-Anttila sanoi Paltan tiedotteessa.

Hänen mukaansa akuuteimpana haasteena monilla palvelualoilla on juuri nyt koronakriisistä selviäminen.

"Palvelut ovat olleet pitkään työllisyyden ja kasvun moottori. Meidän on päästävä mahdollisimman pian takaisin kasvu-uralle Suomen hyvinvoinnin turvaamiseksi."

Palta kertoi jo viime viikolla, että sen vaalivaliokunta ehdottaa Ylä-Anttilaa Paltan hallituksen puheenjohtajaksi.

Lue lisää

Eerikki Viljanen jatkaa MTK:n Yle-kritiikkiä – "Kun julkisessa keskustelussa turve on leimattu ilmastopahikseksi, kääntävät markkinat selkänsä elinkeinolle"

Meneillään on taistelu lähetystaajuuksista

Ylen päätoimittaja Jokinen yllättyi Juha Marttilan MTK:n valtuuskunnassa antamasta kritiikistä - suora viestintä olisi rakentavampaa

Ylen hallintoneuvoston Satonen ei muista, että etujärjestöistä olisi aiemmin kritisoitu Ylen journalistista linjaa, kuten MTK:n Marttila nyt teki – "Onhan se aika poikkeuksellista"