Kotimaa

Oulu ja Pohjois-Pohjanmaa ovat nyt koronan kiihtymisvaiheessa, uusia suosituksia käyttöön

Alueelle annettiin laaja maskinkäyttösuositus.
Eniten uusia tartuntoja raportoitiin jälleen Helsingissä. Lehtikuva / Vesa Moilanen

Oulu ja ympäröivä maakunta Pohjois-Pohjanmaa ovat siirtyneet koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen, Oulun kaupunki kertoo. Kaupungin mukaan koronatartuntojen määrä on lisääntynyt ja ilmaantuvuusluvut ovat nousussa.

Tämän vuoksi alueella otetaan käyttöön kiihtymisvaiheen suosituksia, jotka ovat voimassa huomisesta 18. joulukuuta saakka.

Uusiin suosituksiin lukeutuu kaikkia työntekijöitä koskeva mahdollisimman laaja etätyösuositus ja maskin käyttösuositus julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa sekä työpaikoilla ja toisen asteen oppilaitoksissa. Yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettävän.

Maanlaajuisesti eniten uusia tartuntoja raportoitiin Helsingissä, jossa niitä oli 116. Helsinkiä seuraavat uusien tartuntojen listauksessa pääkaupunkiseudun kaupungit Vantaa (50 uutta tartuntaa) ja Espoo (39). THL raportoi tänään uusia tartuntoja kaikkiaan 363 henkilöllä.

Lue lisää

"Työterveyshuolto ja yksityinen terveydenhuolto pitää saada ripeästi mukaan" – koronarokotuksiin halutaan lisäkäsiä nopeuttamaan julkisen puolen urakkaa

Suomessa 190 uutta koronavirustartuntaa

Lapsiperheiden palkkatulot supistuneet vähemmän kuin muilla työikäisillä

Suomessa 324 uutta koronavirustartuntaa – Kainuu siirtyi kiihtymisvaiheeseen