Kotimaa

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri suosittelee välttämään matkustamista Uudellemaalle, Suomessa raportoitu 496 uutta koronavirustartuntaa

Lisäksi sairaanhoitopiiri suosittelee, ettei maakuntarajat ylittäviä urheilutapahtumia tai -kilpailuja järjestettäisi.
Suomessa on raportoitu 496 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista Uudellemaalle. Suosituksella halutaan estää koronaepidemian pahenemista Varsinais-Suomessa, sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessa.

"Olemme huolissamme, sillä riski koronapandemian kiihtymisestä myös meillä Varsinais-Suomessa on suuri. Olemme yhteisellä asialla ja siksi tiukennamme suosituksia nyt viipymättä, jotta epidemia ei lehahtaisi entistä pahemmaksi", sanoo Varsinais-Suomen koronapandemiaryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Mikko Pietilä tiedotteessa.

Sairaanhoitopiirin mukaan riski koronatilanteen pahenemisesta Varsinais-Suomessa on suuri.

Varsinais-Suomessa eniten koronatartuntoja todetaan nyt Turussa. Sairaanhoitopiirin alueella koronatartuntojen ilmaantuvuusluku on viimeisten kahden viikon ajalta noin 50 tapausta sataatuhatta asukasta kohden, kun vastaava luku Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on noin 161.

Uudellemaalle matkustuksen välttämisen lisäksi sairaanhoitopiiri suosittelee, ettei maakuntarajat ylittäviä urheilutapahtumia tai -kilpailuja järjestettäisi. Suositus urheilutapahtumien perumisesta koskee kaikenikäisten yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sekä sisä- että ulkotiloissa.

Suositus ei koske maajoukkuetoimintaa eikä SM- ja 1-tason divisioonatason kilpailutapahtumia. Suositus tulee voimaan lauantaina ja on sairaanhoitopiirin mukaan voimassa toistaiseksi.

"Urheilutapahtumissa ja -kilpailuissa on niiden luonteen vuoksi riski tartunnoille ja massa-altistuksille. Kun suuri määrä urheilijoita ja yleisöä kokoontuu eri puolilta maata samaan tapahtumaan, on joukkoaltistuksen riski huomattava", Pietilä sanoo tiedotteessa.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronapandemiaryhmä keskusteli välittömistä pandemian ehkäisytoimista tänään.

Suomessa on raportoitu 496 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Aiemmin tänään järjestetyssä tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että uusia tartuntoja olisi tulossa tänään noin 570, eli lukema on jonkin verran ennakoitua pienempi.

Koronavirustartuntojen ilmaantuvuusluku viimeisten kahden viikon ajalta on noin 79 tartuntatapausta sataatuhatta asukasta kohden. Korkein ilmaantuvuusluku on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (noin 161) ja matalin Itä-Savossa (10).

Yhteensä kahden viikon aikana on raportoitu 4 606 tartuntaa, mikä on 1 630 enemmän kuin sitä edeltävän kahden viikon aikana. Silloin raportoitiin 2 976 tartuntaa.

Yhteensä koronatartuntoja on todettu Suomessa nyt 23 148.

Kuolleiden ja sairaalahoidossa olevien määrät kerrotaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Eilen kuolemantapauksia kerrottiin olevan yhteensä 388.

Lue lisää

Ulkoministeriö suosittelee välttämään kaikkea matkustamista Britanniaan, Irlantiin ja Etelä-Afrikkaan – Suomessa lähes 400 uutta koronatartuntaa, uusia koronakuolemia kuusi

Katso oman kuntasi koronatilanne – maan korkeimmat ilmaantuvuusluvut ovat nyt maaseutukunnissa

"Pörröefekti, kohtuutalous ja maaseutuistumisen megatrendit tuovat maalle vielä asuntopulan" – Tuomas Kuhmonen toi MTK:n toimihenkilöpäiville tuulahduksen tulevaisuuden Pörsänmäeltä

Koronavirusta tulee nyt Suomeen aiempaa enemmän ulkomailta – "Rajaturvallisuuden merkitys korostuu"