Kotimaa

SK: Ruokavirastossa ja sen edeltäjässä Evirassa johtamisongelmia

Lehden haastattelemat työntekijät kertovat esimiesten epäasiallisesta kohtelusta – viraston ja ministeriön johto kiistää väitteet johtamisongelmista.
Johannes Tervo
Ruokaviraston nykyinen pääjohtaja Antti-Jussi Oikarinen siirtyi tehtäväänsä Maaseutuviraston ylijohtajan paikalta. Arkistokuva.

Ruokavirastossa on Suomen Kuvalehden mukaan johtamisongelmia. Lehden haastattelemat entiset ja nykyiset työntekijät kertovat ongelmien juontavan juurensa aikaan, jolloin Evira ja Maaseutuvirasto olivat erillisiä laitoksia. Ne ja osa Maanmittauslaitosta yhdistettiin uudeksi Ruokavirastoksi vuonna 2019.

”Huutaa, uhkailee ja pelottelee toistuvasti alaisiaan, jotka ovat hänen kanssaan eri mieltä. Kyse ei ole direktiovallasta, vaan henkisestä väkivallasta”, Eviran pääluottamusmies Outi Parikka raportoi lehden mukaan maa- ja metsätalousministeriöön aiemmasta hallintojohtajasta Erik Semeniuksesta.

Parikka tai Semenius eivät työskentele enää Ruokavirastossa.

"Moni haastateltu ruokavirastolainen pitää osana ongelmaa sitä, ettei johtamista ole nähty erillistä osaamista vaativana asiana. Esimerkiksi Eviran johtajat olivat perinteisesti eläinlääkäreitä, eikä ammattijohtajuuteen panostettu", lehti kirjoittaa.

Ruokaviraston pääjohtaja Antti-Jussi Oikarinen ja maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio kommentoivat väitteitä Suomen Kuvalehdelle. Heidän mukaansa lehdessä kerrotuista ongelmista ei ole ilmennyt näyttöä.

Suomen Kuvalehti: Tulehtunut virasto

Lue lisää

Kadonneet eläimet, hiljaisuus ja runsaat teurastukset omaan käyttöön voivat herättää valvojan kiinnostuksen – Rikos voi paljastua eläinrekisterin kautta

Ruokavirasto rajoittaa siipikarjan siirtoja Janakkalassa lintuinfluenssan takia – mahdollisista lintujen joukkokuolemista ilmoitettava heti eläinlääkärille

Tuliko kotiisi siemenpusseja, joita et ole tilannut? Ruokavirastolla on sinulle selkeät ohjeet

Yli 1 300 lampaan rituaaliteurastuksia tutkitaan Pohjanmaalla: Miehen ja lähes kymmenen lammastilan pitäjän epäillään syyllistyneen eläinsuojelurikoksiin