Kotimaa

MTK Pohjois-Savo teki henkilövalintoja – Marttilan mukaan alueella on hyvät mahdollisuudet luoda kilpailukykyisiä biotalouden ratkaisuja

Pohjoissavolaiset viljelijät kannustavat kaikkia valitsemaan kotimaisia elintarvikkeita joulunajan ruokapöytään.
Jaana Kankaanpää
MTK:n puheenjohtajan Juha Marttilan mukaan Pohjois-Savossa on hyvät mahdollisuudet luoda kilpailukykyisiä ja kestäviä biotalouden ratkaisuja.

MTK-Pohjois-Savon syyskokous kokoontui maanantaina IsoValkeisella Kuopiossa. Johtokuntaan valittiin kolme uutta henkilöä. He ovat siementuottaja Tiina Korhonen (38 v.) Vesannolta, maidontuottaja Lassi Heiskanen (30 v.) Vieremältä ja naudanlihantuottaja Janne Sirviö (38 v.) Juankoskelta.

Valtuuskuntaan valittiin uutena Simo Räty (36v.) Kuopiosta ja jatkamaan Jukka Huuskonen (59 v.) Kiuruvedeltä.

Pohjoissavolaiset viljelijät kannustavat kaikkia valitsemaan kotimaisia elintarvikkeita joulunajan ruokapöytään, syyskokouksesta tiedotetaan.

Lähellä tuotettu ruoka on hyvä valinta, hyvän maun ja lyhyen toimitusketjun lisäksi sillä se työllistää lähialueella. Hyvästä jäljitettävyydestä hyötyvät kaikki. Suomalaisen ruuan tunnistaa helposti Hyvää Suomesta- ja Sirkkalehtimerkeistä.

"Maaseutu tarjoaa vihreää kasvua. Suomi voidaan siirtää nopeasti bio-kiertotalouteen ja kestävän kasvun ohjelman on tuettava muutosta nostamalla biotalous elvytyksen ja ilmastotyön ytimeen", MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila sanoi syyskokouksessa.

MTK:n esittämillä koronaelvytystoimilla edistettäisiin biotalouden tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa (TKI), kasvatettaisiin biokaasuntuotantoa sekä elvytettäisiin metsäsektoria kaikkialla Suomessa.

Talouden kasvu koronan jäljiltä vaatii materiaalien tehokasta kierrätystä. Todelliseen muutokseen päästään kuitenkin vasta silloin, kun kiertojärjestelmiin tulevat uudet materiaalivirrat ovat biotalouden eivätkä fossiilitalouden tuotteita.

Marttilan mukaan Pohjois-Savossa on hyvät mahdollisuudet luoda kilpailukykyisiä ja kestäviä biotalouden ratkaisuja.

Lue lisää

Keskustan Kurvinen: Hallitusohjelmassa on sitouduttu parantamaan maanomistajien omaisuudensuojaa tällä hallituskaudella – MTK:n Viljasen mukaan nykytilanne pakkolunastuksissa muistuttaa laillistettua ryöstöä

MTK:n Marttila jyrähtää rituaaliteurastukseen lampaitaan myyneille: "Ymmärrystä ei liikene pätkän vertaa!"

Yleisurheilutähti Kristiina Mäkelästä tulee suomalaisen ruuan sanansaattaja: "Odotan innolla kohtaamisia maataloustuottajien kanssa"

MTK:n Hakkarainen: "FSC sekoitetaan suojeluun, vaikka se on metsänhoidon työkalu" – talousmetsän lahopuuston lisääminen ei FSC-standardin mukaan velvoita suojeluun