Kotimaa

Itsenäisyyspäivän lipunnosto siirtyy Hämeenlinnaan, syynä Helsingin koronatilanne

Lipunnosto järjestetään ensimmäistä kertaa muualla kuin Helsingissä.
Vesa Moilanen
Valtakunnallinen lipunnosto järjestettiin viime itsenäisyyspäivänä perinteisesti Helsingin Tähtitorninmäellä. Se järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti Hämeenlinnassa.

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen lipunnosto järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti Hämeenlinnassa, kertoo Suomalaisuuden Liitto. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun 64:ttä kertaa järjestettävässä tapahtumassa nostetaan lippu salkoon Helsingin ulkopuolella.

Helsingin koronavirustilanne estää lipunnoston sen perinteisellä paikalla Tähtitorninmäellä.

"Hämeenlinnassa lipunnoston järjestäminen on mahdollista, kasvomaskeja käyttäen ja turvavälejä noudattaen. Viranomaismääräyksiä tullaan noudattamaan tarkasti. Tarvittaessa tämä arvokas tilaisuus järjestetään ilman paikalla olevaa yleisöä", sanoo Suomalaisuuden Liiton hallituksen jäsen ja liputusasiantuntija Antti Ahonen tiedotteessa.

Itsenäisyyspäivän lipunnosto nähtiin ensimmäisen kerran vuonna 1927, ja vuosittain lipunnosto on järjestetty vuodesta 1957.

Lue lisää

Metsästäjäliitto: Paikalliset jätetty kuulematta Evon tiedekansallispuistohankkeessa – pelkona hirvivahinkojen lisääntyminen

Iittalassa Lasimäellä lounastetaan Teema-lautaselta

Tiesitkö? Suomessa on kahdeksan kaupunkipuistoa, jotka johdattelevat asfalttipelloilta luontoon

Yrityksiltä kehuja maakuntien päättäjille