MT Hevoset: Voit lukea MT Hevoset -sisältöjä maksutta 8.2.2021 saakka.
Kotimaa

Kokoontumisrajoitukset laittavat jääkiekon Liigan väkisin tauolle

Toimitusjohtaja Riku Kallioniemi totesi, että Liigan pelaaminen voidaan joutua keskeyttämään, koska yleisötilaisuuksia ei voi järjestää.
KalPasta tuli tiistaina alkuviikon viides seura, joka kertoi siirtävänsä joulukuun kotiottelunsa myöhempään. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Jääkiekon Liiga elää viranomaisten päätösten ehdoilla koronavirusepidemian kurimuksessa. Mikkelin Jukureista tuli tiistaina alkuviikon neljäs ja KalPasta viides seura, joka kertoi siirtävänsä joulukuun kotiottelunsa myöhempään.

Uusia kokoontumisrajoituksia tuli tiistaina niin monille alueille, että Liigan pelaaminen alkaa käydä mahdottomaksi.

"Me emme ole kuskin paikalla, vaan toimimme viranomaisten ohjeiden mukaan", kommentoi Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä.

Maanantaina kotiottelujen siirroista ilmoittivat jo HPK, KooKoo ja Kärpät. Niiden, Jukurien ja KalPan lisäksi yleisötilaisuuksien järjestämiseen on tullut tai tulossa rajoituksia HIFK:n, Ilveksen, JYPin, Pelicansin, SaiPan, Sportin, Tapparan ja TPS:n kotiseuduilla.

Listan ulkopuolelle jäävät toistaiseksi vain satakuntalaiset Lukko ja Ässät. Osa rajoituksista päättyy joulukuussa, osa jatkuu uudenvuodenpäivään.

Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi totesi tiistaina alkuillasta STT:lle, että Liigan pelaaminen voidaan joutua keskeyttämään, koska yleisötilaisuuksia ei voi järjestää.

"Jo aiemmin on ollut rajoituksia, mutta seurat ovat pystyneet yhdessä viranomaisten kanssa hoitamaan asiat niin, että ottelutapahtumat on järjestetty vastuullisesti. Kun koronatilanne muuttuu, me reagoimme sen mukaan", Kallioniemi sanoi.

"Aiemmin kaudella tilanteet ovat olleet sellaisia, että yksi joukkue on ollut karanteenissa tai jossain ei ole voitu pelata. Nyt siirrettävänä on kymmeniä otteluja", Kallioniemi vertasi.

Toimitusjohtajan mukaan Liiga selviää tästäkin, mutta joutuu puntaroimaan eri vaihtoehtoja, miten kausi viedään läpi.

"Seurojen tulevaisuuden ja talouden kannalta kotiottelut ovat avainasemassa", Kallioniemi totesi.

Aluehallintovirastojen ohjeet vaihtelevat, mutta Liigan kannalta olennaista on, pelataanko katsojille.

"Meidän kannaltamme on sama, onko kokoontumisraja 50, 20 vai 10 henkilöä. Jos otteluun ei voi ottaa enempää yleisöä, me emme pelaa", Järvelä korosti.

Kyse on taloudesta. Yleisötuloja ei pienillä katsojamäärillä tule, mutta yhtä tärkeää on seurojen ja Liigan tukijoiden näkyvyys.

"Kumppanit eivät saa vastinetta rahoilleen, jos otteluissa ei ole yleisöä", Järvelä muistutti.

Lue lisää

Pääministeri kehottaa kansalaisia koronamalttiin: Rokoteuutisesta huolimatta viranomaisten ohjeita ja suosituksia pitää noudattaa

Yleisötilaisuuksiin tulee tiukennuksia – Uudellamaalla ja Kanta-Hämeessä rajoitetaan yli 20 hengen yleisötilaisuuksia

Koronaa torjutaan nyt alueellisilla toimilla – baarit ruokaravintoloita tiukempien koronarajoitusten piiriin

Tässä kunnat, joissa koronaa on ollut koko taudin aikana alle viisi tapausta – Siilinjärvi on kunnista väkiluvultaan suurin, kunnanjohtaja: ”Olemme onnistuneet"