Kotimaa

Suomessa raportoitu 271 uutta koronatartuntaa, kahden viikon tartunnat ovat laskussa

LM: Suomi tilannut Pfizerin ja Biontechin koronarokotetta 2,59 miljoonaa annosta.
Emmi Korhonen
STM:n kansainvälisten asioiden johtaja kertoo Lännen Medialle, että Suomi tulee saamaan kaikki tilaamansa rokoteannokset.

Suomessa on raportoitu 271 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Kahden viime viikon aikana on raportoitu yhteensä 5  635 koronatartuntaa, mikä on 367 tartuntaa vähemmän kuin edellisen kahden viikon aikana. Tuolloin tartuntoja raportoitiin 6  002.

Myös viikon aikana todetut tartuntamäärät ovat laskussa. Seitsemän viime päivän aikana on raportoitu 2  403 koronatartuntaa, kun edeltävän seitsemän päivän aikana niitä todettiin 829 enemmän eli 3  232.

Koronatartuntojen ilmaantuvuusluku kahden viime viikon ajalta koko maassa on 99,1 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden. Myös tämä luku on laskenut verrattuna edeltävään 14 päivään.

Yhteensä Suomessa on raportoitu 32  853 tartuntaa pandemian alusta saakka.

Koronavirukseen liittyviä kuolemia oli eiliseen mennessä raportoitu 489. Sairaalahoidossa koronataudin vuoksi oli eilisen tiedon mukaan 263 ihmistä, joista tehohoidossa oli 30.

Suomi on tilannut Pfizerin ja Biontechin valmistamaa koronarokotetta 2,59 miljoonaa annosta, kerrotaan sosiaali- ja terveysministeriöstä (STM) Lännen Medialle (LM).

STM:n kansainvälisten asioiden johtajan Outi Kuivasniemen mukaan Suomi tulee saamaan kaikki tilaamansa rokoteannokset. Kuivasniemi kertoo LM:lle, että rokotteiden toimitusaikataulu on kuitenkin yhä vahvistamatta.

STM kertoi eilen, että ensimmäinen erä koronavirusrokotteita saapuu Suomeen joulunpyhinä ja rokottaminen pyritään aloittamaan yhdessä EU-maiden kanssa 27. joulukuuta. Alustavan tiedon mukaan ensimmäinen rokote-erä on noin 10  000 annosta, mikä riittää 5  000 ihmisen rokottamiseen.

Kuivasniemen mukaan ensimmäisen erän lisäksi Suomeen saadaan viikoittaiset erät, joiden määrä vahvistuu ensi viikolla. Rokotteiden kokonaismäärästä suuri osa on suunniteltu toimitettavaksi ensi vuoden kesään mennessä, Kuivasniemi kertoo LM:lle.

STM:n osastopäällikkö Tuija Kumpulainen kertoi aiemmin Ilta-Sanomille, että ensimmäisenä rokotetaan koronapotilaita hoitava henkilöstö. Kumpulaisen mukaan ensimmäiset rokoteannokset kuljetetaan eri puolille maata "alueellisen tasa-arvon nimissä" joulunpyhinä.

Rokottamisen aloittaminen edellyttää, että rokotteet ovat saaneet myyntiluvan Euroopan komissiolta. Komissio tekee myyntilupaa koskevan päätöksen Euroopan lääkeviraston EMA:n suosituksen jälkeen. EMA:n päätöstä asiasta odotetaan maanantaina.

Lue lisää

Näkyvätkö jalkapallon EM-kisat Suomen koronaluvuissa? – Vaalimaalla ja Nuijamaalla todettu 86 koronatartuntaa muutaman päivän sisään

THL ehdottaa koronarokotusten laajentamista kaikkiin 12–15-vuotiaisiin

THL: Suomessa on raportoitu 107 uutta koronatartuntaa

THL: Suomessa on raportoitu 110 uutta koronatartuntaa