Kotimaa

Rekallinen lahjoitusruokaa lähti kohti pohjoisen koiratarhoja – tempauksen ideoinut kauppias: "Olemmehan yrittäjiä kaikki itsekin"

”Palaute valjakkoyrittäjiltä on jo tässä vaiheessa ollut todella positiivista", kertoo K-kauppias Minna Kelamo.
Pekka Fali
Rekkalastillinen K-kauppaiden lahjoittamaa koiranruokaa lähti avuksi 70 koiratarhalle Pohjois-Suomeen. Kuvan koirat eivät liity tapaukseen.

Vaikka korona on vienyt suuren osan valjakkokoirayrittäjien asiakkaista ja tuloista, koiranruuan tarve ei ole koiratarhoilla loppunut.

Vantaalaisen K-Market Rekolan kauppiaan Minna Kelamon aloitteesta 150 K-ruokakauppiasta yhdisti voimansa ja hankki rekallisen koiranruokaa toimitettavaksi valjakkoyrittäjien akuutiksi avuksi Pohjois-Suomeen. Toimitukset tarhoille alkoivat joulun jälkeen, kertoo K-ryhmä tiedotteessaan.

Kelamolla itsellään on kaksi koiraa, jotka ovat kotoisin ivalolaiselta valjakkotarhalta.

"Pohjoisen yrittäjien tämänhetkinen tilanne tuntuu todella kovalta. Monella valjakkotarhalla tilanne turismin loppuessa on se, että säästöt joudutaan aloittamaan koirista,” kertoo Kelamo.

Kelamo pohti, miten K-kauppiaat voisivat osaltaan auttaa vaikeassa tilanteessa olevia valjakkokoirayrittäjiä. ”Olemmehan yrittäjiä kaikki itsekin.”

Kelamon projektiin ilmoittautui lyhyessä ajassa 150 K-ruokakauppiasta, tukenaan Kesko ja K-Market -ketju.

Yhteisvoimin kokoon saatiin kerättyä kokonainen rekallinen Pirkka-merkkistä kuivaruokaa koirille.

Toimitukset tarhoille alkoivat vuoden viimeisellä viikolla ja ne jaetaan yhteensä noin 70 valjakkoyrittäjälle. Koiranruokalavoja toimitetaan tarhoille 1–2 kappaletta tarhan koosta riippuen. Yhteensä ruokittavia koiria on tarhoissa yli 5 000, kertoo K-ryhmä.

”Palaute valjakkoyrittäjiltä on jo tässä vaiheessa ollut todella positiivista. Tällä hankkeella emme vaikeaa tilannetta pysty poistamaan, mutta jonkinlaista helpotusta pystymme osaltamme tarjoamaan,” Kelamo toteaa tiedotteessa.

Lue lisää:

Katso video koiratarhan kesävilskeestä: Haukku raikaa ruokinta- ja ulkoiluaikoina – uusimmat huskypennut syntyivät huhtikuussa

Safareilta sohvalle? Valjakkokoira voi sopeutua kotioloihin ja sen taustasta on jopa etua, kertoo rekikoiraharrastaja: ”Monille kuva huskyista on, että ne ovat villieläimiä jotka vain vetävät"

Lue lisää

Korona-aika kiritti kotimaisen ruuan myyntiä: K-ryhmän Tuottajalle kiitos -tukisumma on noussut yli viiteen miljoonaan euroon

Keskon Mikko Helander haluaa nostaa kotimaisen ruuan hintaa — tuottajien saama korvaus liian pieni

K-ryhmä rakentaa aurinkopaneeleja markettien katoille – tavoite 47 000 paneelia vuoden lopussa

Osa matkailupalveluiden tarjoajista laiminlöi koronaviestinnän kokonaan verkossa – muutamista Turun seudun yrityksistä saattoi jäädä epäpätevä vaikutelma, kertoo selvitys