Kotimaa

Li Andersson ja Juha Pursiainen ovat saaneet tyttären

"Maailman ihanin olento saapui tällä viikolla maailmaan", Andersson kirjoitti Facebook-päivityksessään.
Jarno Mela
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson erosi joulukuussa väliaikaisesti opetusministerin tehtävästä. Arkistokuva.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin ja hänen puolisonsa Juha Pursiaisen lapsi on syntynyt.

Andersson kertoi torstaina Facebook-sivullaan, että tytär on syntynyt tällä viikolla. Hän jakoi itsestään ja vauvasta kuvan sairaalassa.

"Maailman ihanin olento saapui tällä viikolla maailmaan, vaikka hän itse ehkä mieluummin olisi jatkanut turvallisessa kokohoidossa kohdussa. Mutta nyt hän on täällä, ja me olemme maailman onnellisimmat", Andersson kirjoitti tilapäivityksessä.

Andersson kertoi aiemmin syyskuussa odottavansa lasta ja erosi joulukuussa väliaikaisesti opetusministerin tehtävästä. Tehtävään nimitettiin hänen tilalleen Jussi Saramo (vas.) kevään ajaksi.

Andersson on kertonut aikovansa hoitaa puolueen puheenjohtajuuteen liittyvät tehtävät, kuten kevään kuntavaalien mediaesiintymiset, tarvittaessa yhdessä puolueen varapuheenjohtajien kanssa.

Lue lisää

Heikko kuntatalous ja väestörakenteen muutos muuttavat koulutusnäkymiä – Lapsikato uhkaa erityisesti kyläkouluja

Kunta tarvitsee oman peruskoulun

Alhainen syntyvyys romahduttaa oppilasmäärät – ministeri Hanna Kosonen: "Koulutuksen järjestämiseen on olemassa monia tapoja"

Jopa 10–20 prosenttia oppilaista voi puuttua ensi viikolla kouluista – opetusministeri Andersson puolustaa koulujen avaamista