Kotimaa

Vuoden suosituin työnhakupäivä lähenee – arvaatko milloin suomalaiset selaavat työpaikkailmoituksia innokkaimmin?

Viikonpäivistä työpaikkailmoituksia katsellaan eniten maanantaisin ja tiistaisin.
Jaana Kankaanpää
Koronakriisin ensihetket laskivat työnhakuintoa maaliskuussa, mutta huhtikuun puolivälistä lähtien työpaikkoja haettiin edellisvuotta enemmän.

Vuoden alkaminen aiheuttaa tyypillisesti piikin työnhakusivustojen kävijämääriin tammikuun toisen viikon alussa. Työnhaku kiihtyy edelleen tammikuun loppua ja helmikuun alkua kohden, kertoo työnhakusivusto Duunitori tiedotteessaan.

Viime vuoden suosituin työnhakupäivä oli Duunitorin mukaan tiistaina 4. helmikuuta. Silloin Duunitorin verkkosivuilla vierailtiin lähes 170 000 kertaa ja työpaikkaa haettiin noin 11 000 kertaa. Myös vuonna 2019 helmikuun ensimmäinen tiistai oli vuoden suosituin työnhakupäivä.

Huhtikuusta kesää kohti työnhakutahti rauhoittuu ja syksyllä kiihtyy taas. Vähiten työpaikkatarjontaan tutustutaan jouluna ja juhannuksena.

Työpaikkoja haetaan tyypillisesti eniten alkuviikon päivinä. Duunitorin tilastojen mukaan 16 prosenttia kaikkia työpaikkahauista tehtiin tiistaisin ja lähes saman verran maanantaisin. Vuorokauden ajoista aktiivisinta työnhakuun on iltapäivä kello 13 ja 17 välillä sekä ilta kello 20 jälkeen. Vähiten työpaikkatarjontaan tutustutaan lauantaisin.

Duunitorin kautta haettiin viime vuonna työpaikkaa kaikkiaan yli kaksi miljoonaa kertaa. Viikoittain sivustolla kävi yli puoli miljoonaa työnhakijaa ja vuodessa käyntejä kertyi yli 30 miljoonaa.

Kävijän lasketaan hakeneen työtä, kun hän klikkaa ”Hae työpaikkaa” -linkkiä, jollainen löytyy jokaisesta Duunitorilla olevasta työpaikkailmoituksesta.

Koronakriisin vaikutukset näkyivät myös työnhaussa. Innostus laski hetkessä, kun hallitus ilmoitti ensimmäisistä suosituksistaan koronaviruspandemian hillitsemiseksi 12. maaliskuuta viime vuonna.

Huhtikuun puolivälistä lähtien suomalaiset hakivat kuitenkin töitä selkeästi edellisvuotta enemmän. Tähän vaikuttivat todennäköisesti uutiset lomautuksista, yt-neuvotteluista ja irtisanomisista.

Lue lisää

Avoimia työpaikkoja enemmän kuin vuosi sitten

Hallitus tavoittelee jopa 100 000 uutta työpaikkaa – edessä vaikea syksy

Maahanmuutto kiinnostaa perussuomalaisten kojulla: "Oma kansa ensin"

Työllistämisrahojen leikkaus on omaan jalkaan ampumista