Kotimaa

Ajokeli on huono lumisateen takia – illalla luvassa voimakasta lumipyryä lännestä

Ilmatieteen laitos on antanut varoitukset huonosta ajokelistä Uudellemaalle, Varsinais-Suomeen, Pirkanmaalle, Keski-Suomeen, Kanta-Hämeeseen, Päijät-Hämeeseen ja Kymenlaaksoon.
Illalla Suomeen leviää lounaasta voimakas lumipyry, joka huonontaa ajokeliä entisestään. Lehtikuva / Emmi Korhonen

Ajokeli on tänään huono lumisateen sekä lumisten ja liukkaiden tienpintojen vuoksi suuressa osassa maata, varoittavat Tieliikennekeskus ja Ilmatieteen laitos.

Ilmatieteen laitos on antanut varoitukset huonosta ajokelistä Uudellemaalle, Varsinais-Suomeen, Pirkanmaalle, Keski-Suomeen, Kanta-Hämeeseen, Päijät-Hämeeseen ja Kymenlaaksoon.

Illalla Suomeen leviää lounaasta voimakas lumipyry, joka huonontaa ajokeliä entisestään. Ennusteen mukaan lunta sataa tänään etelä- ja lounaisrannikolla 5–15 senttiä.

Runsaita lumisateita on odotettavissa keskiviikkoon asti erityisesti maan eteläosaan. Ilmatieteen laitos kuvailee alkuviikon lumisadetta "poikkeuksellisen runsaaksi".

Ilmatieteen laitoksen mukaan suurimmat lumikertymät saadaan Rauma–Lahti-linjan eteläpuolella, missä voi kolmen vuorokauden aikana maanantaista keskiviikkoon kertyä yhteensä 30–40 senttiä lunta, paikoin jopa 50 senttiä.

Varsinkin lounaassa lumisade voi olla märkää ja herkästi puihin tarttuvaa, jolloin puiden taipumisesta sähkölinjoille voi aiheutua sähkökatkoja.

Lue lisää

Vesiputkien jäätymissesonki on nyt – ilmalämpöpumppu auttaa yllättävällä tavalla vaikka ei lämmitäkään

Stuk: Kuluttajille on myyty epäluotettavia kotien radonmittauksia – huijarit ovat saattaneet julistaa kodin asumiskieltoon

THL: Suomessa 217 uutta koronavirustartuntaa – rokotuksen saaneita lähes 56 000

Vihreät esittää lähijunien palauttamista isoille kaupunkiseuduille – "Päästöt parhaimmillaan jopa 98 prosenttia pienemmät kuin henkilöautoliikenteessä"