Kotimaa

Iltalehti: Verkkorikolliset luoneet Iltalehden sivustoa jäljittelevän huijaussivuston

Valeuutiseen törmänneiden ei pidä avata siinä esiintyviä linkkejä, luovuttaa omia tietojaan tai sijoittaa rahojaan
Huijaussivuston osoite ei ole muotoa iltalehti.fi, ja selain merkitsee sivuston turvattomaksi. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Verkkorikolliset ovat luoneet Iltalehden aitoa sivustoa jäljittelevän sivuston, kertoi Iltalehti maanantaina.Huijaussivuston osoite ei ole muotoa iltalehti.fi, ja selain merkitsee sivuston turvattomaksi.

Valeuutisessa väitetään näyttelijä Jasper Pääkkösen antaneen Iltalehdelle erikoishaastattelun, jossa tämä kertoisi "salaisesta keksinnöstä, joka rikastuttaa satoja ihmisiä Suomessa".

Valesivuilla aukeaa myös ponnahdusmainos sijoitusalustasta. Iltalehden mukaan tarkoitus on saada ihmiset siirtymään sivustolle sijoittamaan rahoja huijaukseen erillisen "Bitcoin-sijoitusalustan" kautta.

Valeuutiseen törmänneiden ei pidä avata siinä esiintyviä linkkejä, luovuttaa omia tietojaan tai sijoittaa rahojaan, Iltalehti painottaa.

Lehden mukaan on mahdollista, että linkkiä huijaussivustolle jaetaan myös Facebookissa, kuten on tapahtunut aiemminkin samankaltaisten huijausten yhteydessä.

Lue lisää

Iltalehti: Lunta kipataan Helsingissä yhä Itämereen – Miksi?

Salaliittoteorioita levittävä QAnon ei ole hiipunut, päinvastoin se on saanut uutta tuulta purjeisiinsa – Suomessa liikkeen jatkosuunnitelmat ovat epäselviä

Yritykset kärsivät verkkorikollisuudesta selvästi useammin Suomessa kuin muualla Euroopassa – kyberrikollisuuden määrä kasvanut runsaasti parissa vuodessa

Informaatiosalamasota jyrää kaiken alleen