Kotimaa

Suomessa 324 uutta koronavirustartuntaa – Kainuu siirtyi kiihtymisvaiheeseen

Tiistaihin mennessä koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia oli yhteensä 602.
Jaana Kankaanpää
Pandemian aikana tartuntoja on varmistettu Suomessa yhteensä 39 335.

Suomessa on todettu 324 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Kahden viikon aikana tartuntoja on todettu 3 477, mikä on 511 tartuntaa vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Koko pandemian aikana tartuntoja on varmistettu Suomessa yhteensä 39 335.

THL kertoo myöhemmin päivällä muun muassa koronaviruksen vuoksi sairaalassa olevien potilaiden määrän. Tiistaihin mennessä koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia oli yhteensä 602.

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohti on koko maassa noin 64. Selvästi tämän alle päästään useassa maakunnassa. Esimerkiksi Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla ilmaantuvuusluku on alle kymmenen. Ilmaantuvuusluku ylittää sadan toistaiseksi enää Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä Husissa.

Keski-Pohjanmaa siirtyy perustasolle, Kainuu kiihtyy

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite kertoi tänään, että alue siirtyy koronaviruksen perustasolle. Soite kuitenkin pitää voimassa nykyiset kokoontumisrajoitukset helmikuun puoliväliin asti, eikä esimerkiksi yli kymmenen henkilön yksityistilaisuuksien järjestämistä suositella.

Kainuun koronakoordinaatioryhmä ja kunnat ovat puolestaan todenneet Kainuun siirtyneen kiihtymisvaiheeseen. Viikonlopun ja alkuviikon aikana alueella on todettu 22 tartuntaa. Kainuun kaikki tartunnat on kuitenkin pystytty jäljittämään, eikä sairaanhoidon tarve alueella ole lisääntynyt.

Alueella pidetään voimassa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston linjaama 20 hengen kokoontumisrajoitus sekä suositellaan, että yli 12-vuotiaat käyttäisivät maskia kaikissa tilanteissa, jossa lähikontaktia ei voida välttää

Juttua täydennetty klo 12:51.

Lue lisää

Lapsiperheiden palkkatulot supistuneet vähemmän kuin muilla työikäisillä

Uusia koronatartuntoja 318 – Pääkaupunkiseudun abiturientit saavat osallistua lähiopetukseen 18. tammikuuta alkaen

Uusia koronatartuntoja 258 – muuntunutta virusta 61 tapausta, joista valtaosa on tullut Britanniasta

Raportti: Pienituloisimmilla eniten koronatartuntoja Suomessa