Kotimaa

Suomessa 190 uutta koronavirustartuntaa

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku viimeisten kahden viikon ajalta on noin 62 koronatartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.
Vesa Moilanen
Sairaanhoitopiireistä suurin ilmaantuvuusluku on edelleen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä.

Suomessa on raportoitu 190 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 3  497 tartuntaa, mikä on 254 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku viimeisten kahden viikon ajalta on noin 62 koronatartuntaa sataatuhatta asukasta kohden. Luku on hieman alentunut, sillä edellisten kahden viikon aikana Suomessa oli noin 68 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Sairaanhoitopiireistä suurin ilmaantuvuusluku on edelleen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus), jossa luku on noin 106. Pienin ilmaantuvuusluku, noin viisi, on Keski-Pohjanmaalla.

Yhteensä Suomessa on raportoitu nyt 40  101 koronavirustartuntaa. Keväästä lähtien on tehty yli 2,6 miljoonaa koronavirustestiä.

Lue lisää

THL: Suomessa raportoitu 704 uutta koronatartuntaa

THL:n Puumalaisen mukaan tuleva kolmen viikon sulkutila ei välttämättä riitä tautitilanteen parantamiseen – viimeisen viikon aikana todettu eniten koronatapauksia Suomessa koko epidemian aikana

THL: Alkoholin matkustajatuonti puolittui viime vuonna – keskimääräinen kertalasti kasvoi

THL: Suomessa 392 uutta koronatartuntaa – pahin tilanne Ahvenanmaalla, paras Kainuussa ja Pohjois-Savossa