Kotimaa

THL: Suomessa 11 uutta koronakuolemaa – sairaalahoidossa 131 ihmistä

Suomessa yhteensä 106 098 ihmistä on saanut koronavirusrokotteen, kertoi THL aiemmin päivällä.
Viruksen aiheuttaman taudin vuoksi sairaalahoidossa on 131 ihmistä, kertoo THL. Heistä tehohoidossa on 21 potilasta. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Suomessa on raportoitu tänään 11 uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Yhteensä kuolemantapauksia on raportoitu nyt 655.

Viruksen aiheuttaman taudin vuoksi sairaalahoidossa on 131 ihmistä. Heistä tehohoidossa on 21 potilasta. Sairaalahoidossa on yhteensä viisi ihmistä vähemmän kuin perjantaina, jolloin tiedot viimeksi julkaistiin. Tehohoitopotilaiden määrä on vähentynyt kolmella.

Aiemmin tänään raportoitiin 192 uutta koronavirustartuntaa.

Suomessa yhteensä 106 098 ihmistä on saanut koronavirusrokotteen, kertoi THL aiemmin päivällä. Kaksi annosta saaneita on yhteensä 4 553 henkeä. 70-vuotiaista ja sitä vanhemmista runsaat 29  700 henkeä on saanut ainakin yhden rokoteannoksen.

THL:n luvut ovat kasvaneet vain muutamilla sadoilla rokotetuilla eilisen luvuista. Sunnuntaina kerrottiin, että rokotteen on Suomessa saanut 105 620 ihmistä.

Sairaanhoitopiireistä eniten rokotteita on annettu Husin alueella, jossa ainakin yhden rokotteen on saanut lähes 26 800 henkeä. Pirkanmaalla luku on 12 700 ihmistä ja Varsinais-Suomessa noin 11 300.

Varmistettujen tartuntojen määrä näyttää taas olevan kasvussa, sillä viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 3 982 uutta tartuntaa, mikä on 329 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Myös tartuntojen ilmaantuvuusluku on noussut viimeisen kahden viikon aikana verrattuna aiempaan kahteen viikkoon. Ilmaantuvuusluku on nyt noin 71 koronatartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Suurin ilmaantuvuusluku on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) lähes 120 tartuntaa ja pienin Itä-Savon sairaanhoitopiirin 10 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Yhteensä Suomessa on todettu epidemian alusta asti 42 772 koronavirustartuntaa.

THL kertoo myöhemmin päivällä koronaviruksen vuoksi sairaalassa olevien potilaiden määrän sekä mahdollisista uusista koronavirukseen liittyvistä kuolemantapauksista.

Lue lisää

THL: Suomessa 620 uutta koronavirustartuntaa, kahden viikon tartuntaluvut pompanneet lähes 2 300 tartunnalla

Etäkouluhämmennys hiihtoloman kynnyksellä Pirkanmaalla: lapset lähettiin lomalle luulossa, että koulu jatkuu etäopetuksena – koronanyrkki päättikin toisin

Maailman koronakuolemien määrä nousi jo yli 2,5 miljoonaan – Pfizerin ja Biontechin rokotteen säilyvyydestä hyviä uutisia

THL julkaisi uusia ohjeita Comirnaty-rokotteen antamiseen