Kotimaa

Yle: Vastaamon potilastietoja jälleen pimeässä verkossa

Ylen tietojen mukaan ainakin osa nyt julkaistuista tiedoista on aitoja. Täten ne voivat olla peräisin Vastaamon aiemmasta tietomurrosta.
LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER
Ylen tietojen mukaan Tor-verkossa on julkaistu linkki, jota seuraamalla pääsee käsiksi yli 30 000 potilaskertomukseen.

Psykoterapiakeskus Vastaamon potilastietoja on Ylen tietojen mukaan jälleen ilmaantunut Tor-verkkoon. Verkossa on julkaistu linkki, jota seuraamalla pääsee käsiksi yli 30 000 potilaskertomukseen.

Ylen tietojen mukaan ainakin osa nyt julkaistuista tiedoista on aitoja. Täten ne voivat olla peräisin Vastaamon aiemmasta tietomurrosta.

Vastaamon potilastietoja ilmaantui ensimmäistä kertaa pimeään verkkoon lokakuussa. Tiedot olivat mitä ilmeisimmin peräisin Vastaamon potilastietokantaan aiemmin tehdystä tietomurrosta.

Tietomurron uhreille lähetettiin aiemmin kiristysviestejä. Uhrien henkilötiedot ja potilaskertomus uhattiin julkaista, elleivät he suostuisi maksamaan satojen eurojen lunnaita. Keskusrikospoliisi tutkii tietomurtoa.

Vastaamon toimitusjohtaja Heini Pirttijärvi irtisanoutui tehtävästään eilen. Pirttijärvi vahvisti eron STT:lle, mutta ei kommentoinut sen syitä.

Pirttijärvi aloitti toimitusjohtajana ja Vastaamon hallituksen puheenjohtajana viime marraskuussa. Tieto terapiapalveluja tarjoavan yrityksen laajasta tietomurrosta oli tullut julkisuuteen lokakuussa, ja yhtiön hallitus oli vapauttanut silloisen toimitusjohtajan Ville Tapion tehtävästään.

Lue lisää

MTV: Vastaamon uusi toimitusjohtaja erosi tehtävästään

Kymmenkunta Kanta-Hämeen keskussairaalan aikuispsykiatrian potilasta on saattanut joutua Vastaamoon kohdistuneen tietomurron uhriksi, kertoo sairaanhoitopiiri

KRP: Vastaamon tietomurrosta tehty jo noin 15 000 rikosilmoitusta, ja määrä kasvaa

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen Vastaamo-tapauksesta: "Erityisen alhaista ja tuomittavaa"