Kotimaa

THL: Suomessa todettu 469 uutta koronatartuntaa – kahdessa viikossa yli tuhat tartuntaa enemmän kuin tammikuun alkupuolella

Ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohden viimeisen kahden viikon ajalta on koko maassa nyt 81,9.
Kahden viime viikon aikana on raportoitu 1 273 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

Suomessa on varmistunut 469 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viime viikon aikana on raportoitu 1  273 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohden viimeisen kahden viikon ajalta on koko maassa nyt 81,9.

Suurin ilmaantuvuusluku on edelleen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella, 136,7. Pienin ilmaantuvuus on Itä-Savon sairaanhoitopiirin 15 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Koko epidemian aikana Suomessa on todettu 44 871 tartuntaa.

Eilen THL kertoi, että Suomessa on raportoitu seitsemän uutta koronaan liittyvää kuolemaa, minkä myötä virukseen liittyviä kuolemia on raportoitu epidemian aikana yhteensä 671. Sairaalahoidossa koronaviruksen vuoksi oli 126 ihmistä, joista tehohoidossa oli 20.

Koronavirusrokotteen oli eilisten tietojen mukaan saanut Suomessa yhteensä 137 551 ihmistä. Toisen rokoteannoksen oli saanut 14 239 ihmistä.

Lue lisää

Koronalta suojaamaan tarkoitettua ternimaitosumutetta saa nyt myös Viron lautoilta

THL: Suomessa on todettu 29 uutta koronatartuntaa – ensimmäinen koronarokote yli puolella suomalaisista

Yle uutiset: Porvoossa pilaantui liki 2 500 koronarokotetta – satoja aikoja siirtyy aamupäivältä

THL: Koronatartuntoja raportoitu tänään 47