Kotimaa

Yle: Kuolemaan johtaneesta metsästysonnettomuudesta nostettu syytteet – maastopyöräilijä kuoli laukaukseen Urho Kekkosen kansallispuistossa

Savukoskelaista miestä syytetään metsästysrikoksesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.
Kuvat: Sanne Katainen, Jukka Pasonen
Maastopyöräilijä kuoli ampumavammaan Lapissa Urho Kekkosen kansallispuistossa lokakuussa.

Syyttäjä on nostanut syytteet metsästysonnettomuudesta, jossa maastopyöräilijä kuoli ampumavammaan Urho Kekkosen kansallispuistossa lokakuussa. Savukoskelaista miestä syytetään metsästysrikoksesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Poliisin esitutkinnan mukaan mies oli ollut kansallispuistossa metsästämässä lintuja. Ennen ampumista hänellä oli ollut havainto metsosta, mutta luoti oli linnun sijaan osunut maastopyöräilijää ylävartaloon kuolettavasti. Etäisyys metsästäjän ja pyöräilijän välillä oli poliisin mukaan noin 75 metriä.

Ampumisessa menehtynyt oli 30-vuotias eteläsuomalainen mies, joka oli alueella pyöräilemässä viiden hengen seurueessa merkityllä reitillä. Maastopyöräilijän seurue soitti hätäpuhelun ja yritti elvyttää loukkaantunutta tapahtumapaikalla, mutta uhri kuoli ennen ensihoidon saapumista paikalle.

Asian suullinen pääkäsittely järjestetään Lapin käräjäoikeuden Sodankylän istuntopaikassa myöhemmin tarkentuvana ajankohtana.

Asiasta uutisoi Yle.

Lue lisää

Erämaa opettaa: Ensin pitää olla aika kurjaa ennen kuin voi olla vähänkään mukavaa

Kuuntele MT:n uuden metsästysohjelman toinen osa – Karhunpaini-podcast sukeltaa pyytäjän mielenmaisemaan

Susiongelma pitää ottaa tosissaan

Metsojahti Vienan Karjalassa vaati yhden moottorikelkan ja höyryävän hien