Kotimaa

HS kutsui MTK:n Juha Marttilan ja kolumnillaan kohauttaneen Kari Kuulan yhteiseen haastatteluun – miehet pohtivat kristityn vastuuta

"Tajuan, että karjankasvattaja on niin erilaisessa työssä kun me muut. Se on työ, jota ei tuosta vaan vaihdeta", pastori Kuula sanoo haastattelussa.
Pekka Fali
MTK:n puheenjohtajalla Juha Marttilalla on karjatila Simossa.

Helsingin Sanomat kutsui eläintuotannosta kriittisesti kirjoittaneen seurakuntapastori Kari Kuulan ja MTK:n puheenjohtajan Juha Marttilan yhteiseen haastatteluun.

Lehden mukaan miesten välinen keskustelu ajautui syville hengellisille urille.

Marttila kysyi Kuulalta muun muassa, voiko kolumnia tulkita niin, ettei karjankasvattajalla ei ole mahdollisuutta päästä taivasten valtakuntaan.

"Minulla ei todellakaan ole sellainen ajatus, että taivaspaikka avautuu eläinten kohtelun perustella eikä edes sen perusteella miten toisiamme kohtelemme. Kristuksen armosta taivaan autuuteen päästään", Kuula sanoi.

Molemmat pahoittelivat aiemmista sanomisistaan mahdollisesti aiheutunutta mielipahaa. "Tajuan myös, että karjankasvattaja on niin erilaisessa työssä kun me muut. Se on työ, jota ei tuosta vaan vaihdeta, ja jonka linjauksiakaan ei tuosta vaan muuteta", Kuula totesi.

Helsingin Sanomat: Onko meillä oikeus kasvattaa eläimiä ruoaksi?

Lue lisää

Eläintuotantoa paholaismaiseksi kritisoinut pappi: "Haluan pahoitella tuhansin anteeksipyynnöin sitä, että kolumnin kärki osoittautui suomalaiseen maataloustuottajaan"

Kirkolla ei ole virallista kantaa eläintuotteisiin, mutta se suosittelee kasvispainotteista ruokavaliota: "En olisi ensimmäisenä heittämässä kivellä ahkeria maatalousyrittäjiä"

Pappi rinnastaa Kirkko ja kaupunki -lehdessä eläintuotannon paholaisen tuhotekoihin ja keskitysleireihin – "Viaton maitokin on kauhea tuote"

Arkkipiispa Tapio Luoma ottaa kantaa papin kohukirjoitukseen: "Kirkon tehtävänä ei ole syyllistää maatalouselinkeinon harjoittajia"