Kotimaa

Amerikkalaisten hävittäjäkauppoja tukemaan ryhtyneen puolustusvoimien ex-komentajan konsulttiyhtiön tilinpäätös valmistui: Palkkoja maksettiin 10000 euroa ja osinkoina 16200 euroa

Jarmo Lindberg ei halua kommentoida asiaa millään tavalla.
Kari Salonen

Puolustusvoimien entisen komentajan Jarmo Lindbergin konsulttiyhtiö Suomalainen kenraalikonsultointi Oy:n tilinpäätös viime vuodelta on valmistunut.

Lindberg perusti yhtiön solmiessaan vuosi sitten konsultointisopimuksen yhdysvaltalaisen Lockheed Martinin kanssa. Lindbergin oli tarkoitus tukea Lockheed Martinia, kun se osallistuu Suomen hävittäjäkilpailutukseen yhdessä neljän muun yhtiön kanssa.

Yhdysvaltalainen puolustusteknologiayhtiö Lockheed Martin purki sopimuksen myöhään torstai-iltana 23. huhtikuuta vuonna 2020, kun entisen kenraalin siirtymisestä tukemaan yhtä hävittäjähankinnan osapuolta nousi kohu ja puolustusministeriö päivitti ohjeistustaan, joka rajoittaa entisten valtion virkamiesten toimimista hävittäjähankkeessa.

"Ei minulla ole mitään mahdollisuutta kommentoida asiaa. Sopimuksen perusteella minulla ei ole oikeutta kommentoida mitään tähän liittyvää", totesi Lindberg Maaseudun Tulevaisuudelle sunnuntaina.

Suomalainen kenraalikonsultointi Oy:n tilinpäätös kaudelta 9.1.2020–31.12.2020 on rekisteröity Kaupparekisteriin 10. helmikuuta 2021.

Vaikka sopimus amerikkalaisten kanssa purettiin, yrityksen bruttotulos oli 77109,20 euroa. Lindberg ei kommentoinut millään tavalla MT:lle mistä yrityksen saamat tulot olivat kotoisin. Tiedossa ei ole myöskään tekikö Lindberg firmansa kautta muuta työtä päättyneenä vuonna.

Yrityksen tilikauden voitto oli 46002,80 euroa. Yrityksen henkilöstökuluihin käytettiin 12267,83 euroa, joista palkkoja oli 10000 euroa. Osinkoina yritys jakoi omistajilleen 16200 euroa.

Lue lisää:

Lockheed Martin on purkanut konsulttisuhteen puolustusvoimien entisen komentajan Jarmo Lindbergin kanssa

Puolustusministeriön selvitys: Ex-komentaja Lindberg rikkoi karenssisopimuksen ehtoa – ministeriö ei pidä sopimussakkoa välttämättömänä

Lue lisää

Lockheed Martin on purkanut konsulttisuhteen puolustusvoimien entisen komentajan Jarmo Lindbergin kanssa

Suomi lopettaa ulkopuolisten konsulttien käytön hävittäjähankkeen tapaamisissa

Ilmailuliiton päälentonäytös tuo Kauhavalla myös hävittäjäehdokkaita – vain yksi tarjokkaista nähdään ilmassa

Rahaa on, kun hävittäjiä ostetaan