Kotimaa

Nyt varovaisuutta liikenteeseen! – Etelä-Suomen teillä luistellaan peilijäällä ja jäätävä lumi muuraa kuljettajien näkyvyyttä

Nopeusrajoituksia on laskettu niillä tieosuuksilla, missä se on etäohjauksella mahdollista.
Huono ajokeli on vaikeuttanut autoilijoiden elämää monin paikoin. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Pääkaupunkiseudun maanteillä on rytissyt alkuillasta. Pelastuslaitokset ovat saaneet tunnin sisään hälytykset kymmenen kolarin sumasta. Kello 18.45 mennessä ei tietoon ollut kuitenkaan tullut vakavia loukkaantumisia.

Helsingin seudulla on tapahtunut tieturmia alkuillasta muun muassa Kehä ykkösellä ja kolmosella, Lahdenväylällä sekä Hämeenlinnanväylällä.

Helsingin tieliikennekeskus on laskenut pääkaupunkiseudulla nopeusrajoituksia niillä tieosuuksilla, missä se on etäohjauksella mahdollista.

Tampereen valtakunnallinen tieliikennekeskus varoitti iltapäivällä, että ajokeli on erittäin huono eteläisessä ja osin keskisessäkin Suomessa. Maanteillä on pahimmillaan peilijäätä.

Iltakuuteen mennessä oli tullut tietoon Etelä- ja Keski-Suomessa runsaasti ulosajoja ja pieniä kolareita, mutta vakavilta tieturmilta oli vältytty.

Vesisateen tuoma jääpinta pitää maantiet ja jalkakäytävät vaarallisen liukkaina etelässä iltaan asti, tieliikennekeskuksesta kerrottiin. Pohjoisempana sade saadaan lumena, osin räntänä.

Myös maanantaina liikennesää on huono tai erittäin huono valtaosassa Etelä- ja Keski-Suomea.

Lue lisää

Myös hevonen mahtuu teille

Traktorimies auttoi jälleen yhden auton ojasta: "Yhtä hyvin ajovirhe voi sattua oman kylän väelle tai mökkiläiselle"

Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen luvassa edelleen huonoa ajokeliä

Huonon ajokelin varoitus voimassa koko maassa lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi