Kotimaa

Nyt pääsee taas rajoitetusti uimaan ja kirjastoon – Jyväskylä höllensi koronarajoituksia tartuntatilastojen näytettyä kohti parempaa

Jyväskylä keventää hieman koronarajoituksiaan. Koronan ilmaantuvuusluku laski alle 85 tartuntaan.
Petteri Kivimäki
Mikäli tartuntatilastoissa tulee muutoksia tai Jyväskylässä alkaa ilmetä muuntoviruksen aiheuttamia tartuntaketjuja, suosituksia ja rajoituksia voidaan poikkeusolojen johtoryhmän mukaan tarkastella nopeasti ja palauttaa niitä käyttöön.

Jyväskylän kaupunki kertoo päättäneensä lieventää joitain koronarajoituksia. Poikkeusolojen johtoryhmässä todettiin, että kaupunki on edelleen koronan kiihtymisvaiheessa, vaikka tartuntamäärät ovat laskeneet merkittävästi. Viime viikolla uusia tartuntoja ilmeni 41. Kahden viikon ilmaantuvuusluku laski 84,6 tartuntaan 100 000 asukasta kohti.

Epidemian kannalta oleellinen tartuntariski tunnistetaan kuitenkin edelleen muun muassa aikuisten harrasteliikunnassa sekä yksityistilaisuuksissa, joten liikuntaharrastusten sulkuja sekä yksityistilaisuuksien osallistujamäärää koskevia suosituksia Jyväskylässä jatketaan.

Suosituksia ja rajoituksia kevennetään kuitenkin riskiarviointeihin perustuen sallimalla uimahallien rajoitettu aukiolo maaliskuun alusta alkaen. Kaupunginteatterin ja Jyväskylä Sinfonian yleisöesitykset sallitaan jälleen, mikäli aluehallintoviraston asettama yleisörajoitus sen mahdollistaa järkevästi.

Toisen asteen ja korkeakoulujen etäopetussuositusta kevennetään. Kirjastoissa sallitaan jälleen vapaampi asiointi ilman aineistojen ennakkovarauksia ja kansalaisopistossa palataan osin lähiopetukseen.

Talvilomaviikkojen vaikutuksia kaupungin koronatilanteeseen seurataan tiiviisti. Kaupunki suosittelee, että talvilomaviikolla noudatetaan turvallisuusohjeita, käytetään maskeja ja vältetään mahdollisuuksien mukaan matkustamista leviämisvaiheessa oleville alueille.

Lue lisää:

THL: Suomessa 390 uutta koronatartuntaa

Lue lisää

"Puolustusvoimat on käsitellyt virka-apupyynnön ja antaa virka-apua. Toiminta käynnistetään heti tällä viikolla", tviittaa puolustusministeri Antti Kaikkonen Vantaan tilanteesta

Viljelijä sai koronan ja jäi "täysin yksin": "Lomittajaakaan ei saa avuksi, vaan eläimet on pakko hoitaa sairaana"

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei muuta perjantain päätöstä tilojen sulkemisesta

Suomessa raportoitu 581 uutta koronavirustartuntaa – tehohoidossa 39 sairastunutta