Kotimaa

Huoltovarmuuskeskus: Suojavarusteita nyt riittävästi sosiaali- ja terveydenhuollossa

Kirurgisia suu- ja nenäsuojaimia tarvitaan sosiaali- ja terveydenhuollossa noin 700  000–800  000 kappaletta vuorokaudessa.
Huoltovarmuuskeskuksen mukaan kirurgisten suu-nenäsuojaimien, suojavaatteiden ja suojavisiirien riittävyys on erinomainen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Sosiaali- ja terveydenhuollon suojavarusteiden riittävyys on Suomessa hyvällä tasolla, kertoo Huoltovarmuuskeskus tiedotteessa.

Keskuksen mukaan tällä hetkellä arvioidaan, että kirurgisia suu- ja nenäsuojaimia tarvitaan sosiaali- ja terveydenhuollossa noin 700  000–800  000 kappaletta vuorokaudessa.

Hengityksensuojaimia tarvitaan arvion mukaan noin 10  000–12  000 kappaletta vuorokaudessa ja suojavaatteita noin 40  000–50  000 kappaletta.

Eri suojainten riittävyyttä kuvataan asteikolla erinomainen, hyvä, kohtalainen, välttävä, heikko. Huoltovarmuuskeskuksen mukaan kirurgisten suu-nenäsuojaimien, suojavaatteiden ja suojavisiirien riittävyys on erinomainen. Hengityssuojainten riittävyys puolestaan on hyvä ja suojakäsineiden kohtalainen.

Lue lisää

Kotimainen hake on huoltovarmuutta

Oikeudenmukaisen siirtymän rahaston puheenjohtaja: Turveyrittäjät eivät hyödy EU-rahoista lainkaan

Tuonti turvaa huolto­varmuutta

Huoltovarmuus ei ole tuontitavaraa