Kotimaa

STT:n tiedot: Hallitus tekee huomenna päätöksen siirtymisestä koronastrategian mukaiselle tasolle kaksi, mutta edes se ei välttämättä riitä – myös Lapin tautitilanne hallituksen huolenaiheena

Syynä on Uudenmaan paheneva koronatautitilanne. Lapissa tilanne on pahempi kuin julkisuudessa on annettu ymmärtää.
Syynä kiristyville koronarajoituksille on paheneva tautitilanne. Kuvituskuva. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

STT:n tietojen mukaan hallitus tekee huomenna päätöksen siirtymisestä koronastrategian mukaiselle tasolle kaksi. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittaa tätä.

Syynä kiristyville koronarajoituksille on paheneva tautitilanne. STT:n tietojen mukaan arvio hallituksen sisältä on, että edes kakkostasolle siirtyminen ei riitä kauaa taudin leviämisen pitämiseksi kurissa. Syynä on Uudenmaan paheneva koronatautitilanne.

STT:n tietojen mukaan lähtökohtana on, että kun valtioneuvosto puoltaa tasolle kaksi menemistä, päätös siirtymisestä tehdään koko maata koskien, mutta välttämättä kaikki alueet eivät heti ota tiukempia rajoitustoimia käyttöön. Alueille, joilla tautitilanne ei ole niin paha, saattaa tulla joustoa siirtymisessä.

Tiettävästi myös Lapin tilanne huolettaa hallitusta. Tilanne on pahempi kuin julkisuudessa on annettu ymmärtää. Lapissa vierailevien, toisilta alueilta kotoisin olevien matkailijoiden tartunnat eivät näy Lapin rekisterissä.

Lue lisää

Miten kaikkien asukkaiden rokottaminen muutti hoivakodin arkea? "Heille on ollut aivan selvää, että rokotteet otetaan”

Katso kuinka moni kunnassasi on saanut rokotteen – nopeinta rokotustahti on maaseudun pienillä paikkakunnilla

Kansanedustajat tyrmäsivät yhtenä rintamana Ano Turtiaisen koronapuheet

THL: Suomessa 620 uutta koronavirustartuntaa, kahden viikon tartuntaluvut pompanneet lähes 2 300 tartunnalla