Kotimaa

Hallitus neuvottelee illalla koronaepidemian hillitsemisestä: odotettavissa siirtyminen koronastrategian tasolle kaksi, mutta riittääkö sekään?

Tasolla kaksi peruskoulun yläluokat voivat myös siirtyä etäopetukseen.
Koko maassa voidaan myös ottaa käyttöön laajin mahdollinen etätyösuositus ja maskisuositus. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Hallitus kokoontuu tänään illalla Säätytaloon neuvottelemaan koronaepidemian hillitsemisestä. Odotettavissa on, että hallitus päättää siirtymisestä päivitetyn koronastrategian tasolle kaksi.

Kakkostasolla voidaan ottaa käyttöön valtakunnallisesti tai alueellisesti lisätoimia, kuten esimerkiksi pienentää kokoontumisrajoitusten suurinta sallittua henkilömäärää. Koko maassa voidaan myös ottaa käyttöön laajin mahdollinen etätyösuositus ja maskisuositus. Tasolla kaksi peruskoulun yläluokat voivat myös siirtyä etäopetukseen.

STT:n tietojen mukaan hallituksen sisällä pohditaan, riittääkö edes kakkostasolle siirtyminen pitämään kovinkaan kauan kurissa taudin leviämistä. Syynä on erityisesti Uudenmaan paheneva koronatautitilanne. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla kakkostasoa vastaavat rajoitukset ovat jo pitkälti käytössä, joten paljon kiristysvaraa ilman kolmostasolle siirtymistä ei ole.

Tiettävästi myös Lapin tilanne huolettaa hallitusta. Tilanne on kenties pahempi kuin julkisuudessa on annettu ymmärtää.

Lue lisää

Tutkimus: Osalle vanhemmista korona-aika on ollut koettelemus – osa taas ei haluaisi palata normaaliin arkeen

Marin: Hallitus ratkoo Lapin matkailun tilannetta ensi viikolla

STT:n tietojen mukaan hallitus valmistelee poikkeusoloihin siirtymistä – esillä parlamentaarisessa kokouksessa päivällä

Valtaosa oppilaista palasi lähiopetukseen koulujen avauduttua