Kotimaa

Huomenna uusi rajoitus Uudellemaalle: kahden metrin turvaväli yli 10 hengen tiloissa – ei koske ravintoloita

Päätös koskee niin yksityisiä elinkeinonharjoittajia kuin julkisia toimijoita, mutta ei ravintoloita.
Uusi rajoitus koskee muun muassa kuntosaleja ja ruokakauppoja. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueen toimijoiden tulee huomisesta alkaen varmistaa, että yli 10 hengen tiloissa pystytään pitämään kahden metrin turvaväli. Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) teki päätöksen asiasta tänään.

Päätös koskee yli 10 henkeä vetävien sisätilojen lisäksi rajattuja ulkotiloja, joihin mahtuu samanaikaisesti yli 50 ihmistä. Rajoitus ei koske ravintoloita, koska niiden toiminnan rajoittamisesta päättää valtioneuvosto.

Määräys koskee niin yksityisiä elinkeinonharjoittajia kuin julkisia toimijoita. Toimijoiden on avin mukaan tehtävä kirjallinen suunnitelma siitä, miten ne estävät ihmisten lähikontaktit tiloissaan. Keinot lähikontaktien välttämiseksi toimijat voivat määritellä itse. Jos riittäviä turvavälejä ei ole mahdollista pitää, tiloja ei voi käyttää.

Määräys on voimassa maaliskuun 14. päivään asti, ja se on väliaikaisen tartuntatautilain pykälän 58 d mukainen.

Husin alueella on lisäksi voimassa avin aiempi määräys, jonka mukaan alueella on sallittua järjestää enintään kuuden hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

Lue lisää

Baarien ja yökerhojen koronarajoitukset nousevat taas hallituksen pöydälle

Äänekosken nuorten koronatartuntaketju on onnistuttu jäljittämään, oppilaitokset etäopetuksessa – "täällä ollaan levollisin mielin"

Rukan maailmancup järjestetään koronan takia ilman yleisöä

Raveissa edetään koronan suhteen tarkasti ohjeita paikallisesti sopeuttaen