Kotimaa

Johaugin ylivoima kesti kaatumisen, Pärmäkoski jäi voittajalle lähes kaksi minuuttia Oberstdorfin MM-avauksessaan

Pärmäkoski myönsi, että toivoi itseltään parempaa suorittamista.
Krista Pärmäkoski oli parhaana suomalaisnaisista 13:s. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Norjan Therese Johaug on uusinut naisten yhdistelmähiihdon maailmanmestaruutensa, vaikka kaatui Oberstdorfin MM-hiihtojen avauskilpailussaan. Johaug jäi 7,5+7,5 kilometrin kilpailussa lopulta ilman vastusta, sillä muut mitalistit, Ruotsin Frida Karlsson ja Ebba Andersson, tulivat maaliin puoli minuuttia voittajan takana.

Suomalaisittain kilpailussa ei nähty urotekoja, sillä Krista Pärmäkoski oli parhaana 13:s. Hän hävisi Johaugille lähes kaksi minuuttia.

"Aika rankka kisa se oli. Itsellä pelotti laskea ensimmäisellä kerralla, lasku oli niin jäinen", Pärmäkoski kertoi Ylen tv-haastattelussa.

Pärmäkoski myönsi, että toivoi itseltään parempaa suorittamista.

"Katsotaan, josko tästä saisi vielä parempaa kisaa aikaiseksi", Pärmäkoski sanoi.

Laura Mononen oli 20:s, Vilma Nissinen aikuisten MM-debyytissään 22:s ja Johanna Matintalo 30:s.

MM-hiihtäjien kuopus Nissinen oli iloinen onnistumisestaan, sillä syyspuolella hän joutui ottamaan kisatauon ylirasituksen takia.

"Lähdin tekemään omaa hyvää suoritustani. Jos kukaan muu ei ole uskonut minuun, minä olen uskonut", Nissinen sanoi Ylelle.

Kilpailussa oli dramatiikkaa jo ennen perinteisen hiihtotavan osuuden puoliväliä, kun Karlssonin ja Johaugin sukset osuivat yhteen stadionalueen kaarteessa Karlssonin yritettyä ohitusta norjalaismestarista. Kärkikolmikkoon Anderssonin kanssa karanneet Karlsson ja Johaug kaatuivat, ja Karlssonilta katkesi sauva. Johaug pääsi nopeasti Anderssonin takaa-ajoon, mutta Karlsson joutui kirimään rajusti. Kiri onnistui, sillä Karlsson oli kolmantena jo suksien vaihdossa.

Yhdistelmäkilpailun MM-kulta oli Johaugin uran kolmas, sillä hän oli kisamuodon ykkönen myös Falunin MM-kisoissa 2015. Lahden MM-hiihdoista vuonna 2017 Johaug oli sivussa kilpailukiellon takia.

Lue lisää

Norjalle kolmoisvoitto, Pärmäkoski taipui kuudenneksi – "Takaa ohi tulleet tytöt hiihtivät tosi kovaa. Heillä oli loikka kohdillaan"

Niskanen taipui kärkivauhdista vapaalla hiihtotavalla, Bolshunov kiri voittoon

Aikavertailu toi finaalipaikan, Mäki sai huokaista helpotuksesta

Hakola ja Mäki yllättivät MM-hopealla, vapaan hiihtotavan kurimus ohi