Kotimaa

Niskanen taipui kärkivauhdista vapaalla hiihtotavalla, Bolshunov kiri voittoon

Niskanen osoitti Oberstdorfissa tänään vahvuutensa perinteisellä hiihtotavalla.
Aleksandr Bolshunov hiihti uransa ensimmäisen henkilökohtaisen MM-voiton. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Iivo Niskanen oli perinteisen hiihtotavan osuudella kärkikaartia, mutta taipui vapaalla hiihtotavalla 13:nneksi MM-hiihtojen avausmatkallaan Saksassa. Yhteensä 30 kilometrin mittaisen yhdistelmäkilpailun mestariksi hiihti Venäjän hiihtoliittoa MM-laduilla edustava Aleksandr Bolshunov. MM-kulta oli Bolshunovin ensimmäinen henkilökohtainen ykkössija.

Norjalaiset Simen Hegstad Krüger ja Hans Christer Holund ottivat muut mitalit runsaan sekunnin voittajan takana. Kuuden parhaan joukossa oli viisi norjalaista.

Niskanen jäi Oberstdorfin yhdistelmäkilpailussa voittajalle runsaat kaksi minuuttia. Muista suomalaisista Markus Vuorela oli 34:s (–4.55,6), Juho Mikkonen 43:s (–6.00,6) ja Lauri Lepistö 52:s (–7.48.0). Startti oli Vuorelan ja Lepistön uran MM-kisadebyytti.

Vapaalla hiihtotavalla kärkitaistelu oli pitkään norjalaisten, Venäjän hiihtoliittoa MM-tasolla edustavan Bolshunovin ja Britannian Andrew Musgraven kamppailu. Musgrave putosi seitsemän miehen joukosta ensin, ja seuraavaksi jäivät matkan mestaruutta puolustanut Sjur Röthe, sprinttivoittaja Johannes Hösflot Kläbo ja Emil Iversen. Kläbo oli lopulta neljäs, Iversen viides ja Röthe kuudes.

Niskanen osoitti Oberstdorfissa tänään vahvuutensa perinteisellä hiihtotavalla. Suksienvaihdon jälkeen vapaa ei sujunut läheskään yhtä hyvin, vaan kuopiolainen putosi kärkivauhdista jo vapaan hiihtotavan osuuden alussa.

Niskasen päämatka 50 kilometriä hiihdetään viikon kuluttua sunnuntaina perinteisellä.

Lue lisää

Iivo Niskanen hiihti 15 kilometrin Suomen-mestaruuteen

Hakola ja Mäki yllättivät MM-hopealla, vapaan hiihtotavan kurimus ohi

Aikavertailu toi finaalipaikan, Mäki sai huokaista helpotuksesta

Johaugin ylivoima kesti kaatumisen, Pärmäkoski jäi voittajalle lähes kaksi minuuttia Oberstdorfin MM-avauksessaan