Kotimaa

Rovanperä ajoi toiseksi Rovaniemen MM-rallissa – otti MM-sarjan kärkipaikan

Kokonaiskisassa voittoon ajoi Hyundain Ott Tänak 17,5 sekunnin erolla Rovanperään.
Rovanperä on kuljettajien MM-pisteissä kärjessä. LEHTIKUVA / HANNU RAINAMO

Toyotan Kalle Rovanperä ajoi WRC-uran toistaiseksi parhaaseen sijoitukseensa, kun hän taisteli toiseksi Rovaniemen MM-rallissa. Rovanperä kruunasi hienon kisansa erikoiskoevoitolla rallin päättäneellä Power Stage -ek:lla ja otti viisi MM-pistettä lisää.

Kokonaiskisassa voittoon ajoi Hyundain Ott Tänak 17,5 sekunnin erolla Rovanperään. Hyundain Thierry Neuville oli kolmas, 2,3 sekunnin päässä Rovanperästä.

Rovanperä on kuljettajien MM-pisteissä kärjessä kahden osakilpailun jälkeen koottuaan 39 pistettä. Neuville on neljän pisteen päässä, Toyotan Sebastien Ogier ja Elfyn Evans kahdeksan pistettä perässä.

Lumiolosuhteissa mainiosti viihtyvä Rovanperä oli Rovaniemellä voittajasuosikki, kenties jopa suurin sellainen. Hän jäi kuitenkin avauspäivänä Tänakista lopulta ratkaisevat parikymmentä sekuntia. Suurlupaus Rovanperä, 20, harmitteli maalissa hieman rallin avauserikoiskokeen virhettään, mutta pettynyt ei nuorukainen tietenkään ollut uran parhaan sijoituksen jälkeen.

–  Halusin taistella kärkisijasta, tein virheen eikä meillä ollut optimaalista vauhtia. Painoin maksimaalisesti läpi viikonlopun, ja tämä oli hieno viikonloppu niin minulta kuin (kartturi) Jonneltakin (Halttunen). Teimme kaikkemme ja olemme iloisia kakkostilasta täällä, Rovanperä summasi WRC-sarjan sivustolla.

M-Sport Fordin Teemu Suninen oli kahdeksas ja Esapekka Lappi Volkswagenillaan kymmenes. Lappi voitti WRC2-luokan.

Lue lisää

Latvala johtaa Neste rallia seitsemännen erikoiskokeen jälkeen – virolainen Tänak vain neljän kymmenyksen päässä

Latvala ajoi pohja-ajan MM-rallin kolmannella erikoiskokeella

Neste Rallin toinen kisapäivä ohi – Jari-Matti Latvala johtaa niukasti

17-vuotias Kalle Rovanperä keskittyy nyt kokonaan ralliin: "Ensi vuonna ehkä Englannin mestaruussarjaan"