Kotimaa

Pääsiäisenä on sattunut liikenneturmia ja pelastettu veden varaan joutuneita

Lapin alueella on sattunut pääsiäisen aikana kolme vakavaa moottorikelkkaonnettomuutta. Onnettomuuksissa on kuollut kaksi ihmistä ja loukkaantunut vakavasti kolme.
Pääsiäisliikenne on sujunut pääosin rauhallisesti. Onnettomuuksilta ei kuitenkaan ole vältytty. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Pääsiäisen aikaan ei ole vältytty liikenneonnettomuuksilta, vaikka Fintrafficin tieliikennekeskuksen mukaan pääsiäisliikenne on sujunut pääosin rauhallisesti. Pelastuslaitokset ovat myös saaneet hälytyksiä veden varaan joutuneista.

Pääsiäinen alkoi synkissä merkeissä kiirastorstaina, kun alle kouluikäinen lapsi ja aikuinen kuolivat valtatie 9:llä Tampereen Olkahisissa tapahtuneessa kolarissa. Lisäksi toinen kouluikäinen lapsi ja aikuinen loukkaantuivat onnettomuudessa vakavasti.

Onnettomuudessa oli Sisä-Suomen poliisin mukaan osallisena henkilöauto ja raskas ajoneuvo. Kuolleet ja loukkaantuneet olivat henkilöauton kyydissä.

Poliisin mukaan kuorma-auto oli ajautunut vastaantulijoiden kaistalle ja törmännyt henkilöautoon. Alustavien tietojen mukaan syynä saattoi olla kuorma-auton rengasrikko.

Samalla tieosuudella sattui hieman myöhemmin myös toinen onnettomuus, jossa osallisina olivat kaksi henkilöautoa ja moottoripyörä. Tässä onnettomuudessa olleet kolme ihmistä loukkaantuivat lievemmin.

Eilen Lapin poliisilaitos kertoi, että Lapin alueella on sattunut pääsiäisen aikana kolme vakavaa moottorikelkkaonnettomuutta. Onnettomuuksissa on kuollut kaksi ihmistä ja loukkaantunut vakavasti kolme.

Poliisi oli jo lauantaina kertonut moottorikelkan kuljettajan kuolleen onnettomuudessa Kolarin kunnassa. Onnettomuudessa ei loukkaantunut muita ihmisiä. Turma tapahtui poliisin mukaan kelkkareitillä. Kelkka oli tiettävästi ajautunut ulos kelkkareitiltä ja törmännyt puihin, pelastuslaitokselta kerrottiin.

Muista moottorikelkkaonnettomuuksista poliisi ei ole kertonut tarkemmin.

Lauantaina heikkoihin jäihin uponneita pelastettiin muun muassa Helsingissä ja Kymenlaaksossa Pyhtäällä.

Helsingissä Vuosaaressa pelastettiin veden varasta hiihtäjä. Jäihin uppoamisen oli havainnut läheisen kerrostalon asukas, joka ilmoitti tapauksesta hätäkeskukseen. Suomenlahden merivartiostosta kerrottiin, että hiihtäjä oli ollut pelastettaessa kylmettynyt, mutta muuten hyväkuntoinen.

Pyhtäällä veden varaan joutui jäällä kävelemässä ollut ihminen. Kymenlaakson pelastuslaitoksen pintapelastajat nostivat jäihin uponneen ylös.

Suomenlahden merivartiosto kehotti ihmisiä vaihtamaan jäällä liikkumisen veneilyyn.

Poliisi kertoi lauantaina, että Turun Pernossa oli tapahtunut ampuminen, jonka seurauksena kaksi ihmistä kuoli. Lisäksi yhtä ihmistä haavoitettiin teräaseella.

Poliisin mukaan hätäkeskukseen tuli lauantaina aamuyöllä puhelu, jossa kerrottiin, että Pernossa Paavolankadulla sijaitsevassa kerrostalossa oli ammuttu laukauksia.

Soittaja kertoi, että häntä oli ammuttu. Poliisin mukaan puhelun soitti ammuttu 27-vuotias mies, joka myöhemmin kuoli.

Ampumisessa kuoli lisäksi 25-vuotias nainen ja haavoittui 29-vuotias mies. He olivat poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan sivullisia, jotka tulivat tapahtumapaikalle. Poliisin mukaan haavoittunut mies oli saanut vakavia vammoja teräaseesta.

Lisäksi poliisi tapasi tapahtumapaikalta asunnosta 23-vuotiaan miehen ja 49-vuotiaan naisen, jotka kertoivat olleensa piilossa epäillyltä tekijältä.

Poliisin mukaan epäilty oli ampunut laukauksia kerrostalon rappukäytävässä, sisällä asunnossa sekä talon ulkopuolella.

Poliisi otti epäillyn kiinni tapahtumapaikan läheisyydestä. Poliisin mukaan epäilty, 27-vuotias mies, on kuulusteluissa toiminut yhteystyöhaluisesti rikoksen selvittämiseksi ja myöntänyt teot pääpiirteittäin. Poliisi epäilee miestä muun muassa kahdesta murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä.

Lounais-Suomen poliisi pyytää havaintoja tai tietoja tapahtuneesta yleisöltä.

Lue lisää

Liikenneturva: Heikoille jäille ei pidä mennä – valtaosa kuolemaan johtaneista moottorikelkkaturmista sattuu jäällä

Kiskobussi syttyi palamaan kolaroituaan traktorin kanssa Mänttä-Vilppulassa – vakavilta loukkaantumisilta vältyttiin, Otkes käynnisti alustavan tutkinnan

Tieliikennekuolemat vähenivät selvästi huhtikuussa – koronatilanne supisti liikenteen määrää

Parkanossa kahden henkilöauton ja raskaan ajoneuvon kolari – useita vakavasti loukkaantuneita