Kotimaa

Yli 40:tä ihmistä epäillään kokoontumisrikkomuksesta koronarajoitusmielenosoituksessa Helsingissä maaliskuussa

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä kaikki yli kuuden hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty Helsingissä.
LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto
Tapahtumaan osallistui poliisin arvion mukaan noin 300 ihmistä.

Poliisi epäilee 46:ta ihmistä kokoontumisrikkomuksesta maaliskuun lopulla Helsingissä järjestetyssä koronarajoitusmielenosoituksessa. Tapahtumaan osallistui poliisin arvion mukaan noin 300 ihmistä.

Poliisin mukaan mielenilmauksen järjestäjät eivät noudattaneet etukäteen poliisin kanssa sovittua suunnitelmaa. Mielenosoittajat jättivät myös huomiotta poliisin käskyt, joiden mukaan mielenosoittajien olisi pitänyt liikkua kuuden hengen ryhmissä yhtenäisen joukon sijaan.

"Osalle 46 epäillystä on annettu sakko kokoontumisrikkomuksesta, ja joidenkin kohdalla on selvinnyt, ettei ole syytä epäillä rikosta. Osa tapauksista etenee esitutkinnan kautta syyteharkintaan, koska suostumusta sakkomenettelylle ei ole saatu tai rikosepäily on kiistetty, kertoo tutkinnanjohtaja", rikoskomisario Juha-Matti Suominen tiedotteessa.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä kaikki yli kuuden hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty Helsingissä.

Lue lisää

Kiellät piikin, kiellätkö hoidon?

Tapahtumajärjestäjät arvostelevat koronarajoitusten kirjavuutta: "Onko tämä nyt hyvää suomalaista hallintoa, ennustettavaa ja selkeää?"

Miten lapsi jaksaa harrastaa jatkuvien peruutusten keskellä? Psykologin mielestä pettymykset voivat olla lapselle jopa hyödyllisiä, kunhan aikuinen pysyy lapsen rinnalla

STM: Yleisötapahtumien on saatava nykyistä lievemmät rajoitukset pääkaupunkiseudulla