Kotimaa

Lappi haluaa pysyä koronan perusvaiheessa – sairaanhoitopiirissä tulee voimaan 20 henkilön kokoontumisrajoitus

Covid-19-tartuntojen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi Lapin aluehallintovirasto kieltää Lapin sairaanhoitopiirin kunnissa kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä.
Antti Raatikainen
Jos epidemiologinen tilanne muuttuu Lapissa, aluehallintovirasto arvioi tätä kokoontumisia koskevaa rajoituspäätöstä uudestaan. Kuvituskuva.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 20 ihmistä. Tämä edellyttää, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen syyskuussa antamaa ja helmikuussa päivittämää ohjetta.

Lapin aluehallintoviraston määräys on voimassa 12.4.–11.5.2021, ja se koskee Lapin sairaanhoitopiirin aluetta eli Enontekiön, Inarin, Kittilän, Kemijärven, Kolarin, Muonion, Pelkosenniemen, Pellon, Posion, Ranuan, Rovaniemen, Sallan, Savukosken, Sodankylän ja Utsjoen kuntia.

Lapin sairaanhoitopiiri on palannut epidemian perustasolle 6.4.2021. Sairaanhoitopiirin alueella koronavirustartuntoja on todettu vähän ja niistäkin suurin osa matkailijoilla. Lapissa todetut muuntuneen koronaviruksen aiheuttamat tartunnat on saatu hallintaan.

Lapin aluehallintovirasto on päätöksessä ottanut huomioon myös muualta Suomesta Lappiin suuntautuvan matkailun ja lähialueiden tautitilanteen.

Alueella on aluehallintoviraston arvion mukaan olemassa riski tartuntatilanteen heikkenemiseen, vaikka muualta Suomesta Lappiin suuntautuva matkailu pääsiäisen jälkeen vähenee. Kokoontumisten rajoittaminen on edelleen välttämätöntä, avi tiedottaa.

Lue lisää:

Marin: Ravintoloiden täyssulusta ollaan luopumassa näillä näkymin tämän kuun loppupuolella

Lue lisää

Hallitus suosittelee kokoontumis- ja harrastusrajoituksia 7 alueelle, joissa korona on kiihtymisvaiheessa – Annika Saarikko vetosi nuoriin koronan taltuttamiseksi

Keskustan kansanedustaja: Ministeriön koronatoimet tuhoavat Lapin elinkeinoja kuin vetäytyvän Saksan armeija 1944–1945 – ryhmänjohtaja ei kommentoi

Matkaillaan nyt kotimaassa

Matkailuyrittäjä irtisanoo ja vie firman talven yli yksin – Lapissa valmistaudutaan talveen ilman ulkomaisia asiakkaita