Kotimaa

THL: Viidesosa suomalaisista on saanut koronarokotteen – uusia koronatartuntoja raportoitu 346

Viidesosa suomalaisista on saanut koronavirusrokotteen, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Rokotuksen on saanut 1,12 miljoonaa ihmistä, ja rokotusten ensimmäisen annoksen kattavuus on siis 20,2 prosenttia.
Kahden viikon tartunnoista yli puolet on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä. Lehtikuva / Emmi Korhonen

Ensimmäisen rokoteannoksen saaneiden määrä on kasvanut eilisestä lähes 33 000:lla. Kaksi rokoteannosta saaneita on kaikkiaan lähes 95 000, mikä tarkoittaa 1,7:ää prosenttia suomalaisista.

Pisimmällä rokotukset ovat Etelä- ja Itä-Savon sairaanhoitopiireissä, joiden asukkaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut jo yli joka neljäs.

Uusia koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 346. Kahden viime viikon aikana tartuntoja on todettu noin 6 300 kappaletta, mikä on lähes 2 900 vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Iän mukaan jaoteltuna puolet kaikista kahden viikon tartunnoista on tullut 10–19-vuotiaiden, 20–29-vuotiaiden ja 30–39-vuotiaiden ikäryhmissä, joissa kussakin niitä on todettu reilu tuhat. Alle 10-vuotiailla on todettu noin 830 tartuntaa.

Ilmaantuvuusluku, eli kahden viikon tartunnat sataatuhatta asukasta kohden, on painunut jo 114:n tuntumaan, kun aiemmalla tarkastelujaksolla se oli liki 166.

Kahden viikon tartunnoista yli puolet eli 3 400 on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus). Varsinais-Suomessa on todettu samalla aikavälillä liki 700 uutta tartuntaa ja Pirkanmaalla sekä Päijät-Hämeessä noin 300.

Husin ilmaantuvuusluku on nyt 218, kun Varsinais-Suomessa ja Päijät-Hämeessä se on 155:n tienoilla. Pirkanmaalla suhteellinen tilanne on selvästi parempi, ja ilmaantuvuusluku on 65.

Husin jälkeen vaikein suhteellinen tilanne on Itä-Savon sairaanhoitopiirissä, jossa ilmaantuvuusluku on 203. Korkeaan suhteelliseen lukuun on kuitenkin päästy vain 81 koronatapauksella kahdessa viikossa, koska alueella asuu noin 40  000 ihmistä.

Koronatestejä on otettu yli 4,1 miljoonaa. Perjantain tietojen mukaan koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu Suomessa 868.

Lue lisää

Yli 20 mökkipaloa viime vuoden kesäkuun jälkeen – pelastusala koosti listan paloturvallisuuden lisäämiseksi myös vuokramökeissä

Tunnetko Suomen korkeimman vapaana virtaavan kosken? Maaningan Korkeakoski tarjoaa portaita ja polun myös vuonossa patikoijalle

THL: Suomessa on raportoitu 65 uutta koronatartuntaa

Korona-aika heikentänee lasten uimataitoa – kaikki halukkaat eivät mahdu tällä hetkellä uimakouluihin