Kotimaa

Suomessa on raportoitu 156 uutta koronavirustartuntaa

Tartuntojen määrä on laskenut viimeisen kahden viikon aikana.
Kaikkiaan koronavirustartuntoja on Suomessa raportoitu 84 287. Lehtikuva / Jussi Nukari

Suomessa on raportoitu 156 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Tartuntoja on raportoitu kahden viikon aikana 4 728, kun edeltävien kahden viikon aikana niitä raportoitiin noin 7 613.

Tartuntojen määrä on siis laskenut 2 885 tapauksella. Kaikkiaan koronavirustartuntoja on Suomessa todettu 84 287.

Epidemian laantumisesta kertovat myös isojen paikkakuntien tartuntaluvut. Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa todettiin vuorokaudessa yhteensä 67 tartuntaa, mikä on pandemian viime ajoille tyypilliseen määrään verrattuna varsin vähän.

Helsingissä raportoitiin vuorokaudessa 35 tartuntaa, mikä nosti pääkaupungin tartuntojen kokonaismäärän 24 724:ään. Vantaalla uusia tartuntoja todettiin 19 ja Espoossa 13. Vantaan tartuntojen kokonaismäärä on runsaat 9 500 ja Espoossa tartuntoja on ollut yhteensä lähes 8 200.

Suomessa on tehty nyt noin 4,27 miljoonaa koronatestiä.

Lue lisää

Korona levisi rajusti Yhdysvalloissa pidetyllä kesäleirillä – lähes puolet leiriläisistä sai tartunnan

Suomessa ei ole todettu lennolta saatuja koronatartuntoja

Urheilujoukkueista syntyi altistumisryppäitä Mikkeliin ja Seinäjoelle – Raportointiviive nosti piikin koronatapauksien määrään

Uusimaa ylittää jo ulkomaille asetetun riskirajan koronatapauksissa – Liikkumisrajoitukset olisivat viimeinen keino, jos tilanne olisi erittäin hankala